Család

Ünnepi göngyölt hús – 6 ínycsiklandó recept

A göngyölt húsételek általában nem a legbonyolultabb receptek, mégis szuper ünnepi menü készülhet belőlük!
2024. December 15.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Egy ízletes töltelékkel könnyen különleges karácsonyi főétel készíthető a csirke- vagy a pulykamellből, göngyölt húsként. Most a Nosalty recepttárának köszönhetően ajánlunk néhány ízletes göngyölt húst, a szokott ünnepi gesztenyés, aszalt szilvás ízek mellett még olaszosabb ízvilágút is.

Egy klasszikus gesztenyés-vörösáfonyás

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

A dió és mák mellett a gesztenye is megatározó ünnepi íz, amit nem csak az édességekben, süteményekben használhatunk, de a húsételeknek is nagyon jól áll, különösen a pulykának. Ebben a receptben a vörösáfonya teszi még pikánsabbá, és a mascarpone krémessé a tölteléket.

Tovább a recepthez: Gesztenyével töltött pulykatekercs

A másik nagy ünnepi kedvenc, az aszalt szilva

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Ennél a baconbe bugyolált csirkeroládnál nem egy külön elkészített töltelék kerül a csirkemellre, hanem csak egyszerűen az aszalt szilva. Ha szeretitek a gyümölcsöket és a húsokat együtt, érdemes kipróbálnotok ezt az egyszerű receptet az ünnepekkor. Sült burgonya és pirított kelbimbó teszi teljessé ezt az ételt.

Tovább a recepthez: Aszalt szilvával göngyölt csirkemell baconköntösben

Olaszos ízvilágú csirkegöngyölt

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Ennél a receptnél sem maradhat el, hogy baconbe csavarva süljön meg a csirkegöngyölt. A töltelék olaszos ízvilágú, spenóttal, aszalt paradicsommal és sajttal. Az elkészítést segítő videóban zöldséges köret került mellé, de burgonyával is tálhatjátok.

Tovább a recepthez: Baconbe göngyölt sajtos-spenótos csirkemell

Zöldfűszeres, diós és áfonyás göngyölt pulykamell

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Aszalt áfonya az édes-fanyar ízvilágú gyümölcs ebben a receptben, a töltelékbe pedig kerül ropogós dió és olyan aromás zöldfűszerek is, mint a rozmaring, a kakukkfű és a zsálya. A bacon-köntöst erről a göngyölt húsról sem érdemes lehagyni.

Tovább a recepthez: Ünnepi pulykatekercs dióval és aszalt áfonyával

Egy göngyölt sertés, toszkán ízekkel

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Szintén egy mediterrán ízvilágú göngyölt hús, ami ez a recept alapján készül, szárított paradicsommal, kapribogyóval, rozmaringgal, és mandulapehellyel. Viszonylag gyorsan elkészíthető ünnepi recept, ha az édesebb ízvilág helyett egy paradicsomos göngyölt húst ennétek.

Tovább a recepthez: Toszkán göngyölt hús

Egy szokatlanabb elkészítési mód

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

(Kép forrása: Nosalty ételfotó)

Ennél a receptnél nem teljesen a megszokott módon készül a hús, hanem baconnal kibélelt őzgerincbe kerül a csirkemell, amit előtte felkockázunk, és a „töltelébe” keverünk. Egy klasszikus sajtos-tejfölös-tojásos csirkés étel készülhet így az ünnepi asztalra, amihez a receptben egy igazán ropogós, fűszeres burgonyaköret is készül.

Tovább a recepthez: Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve