Család

Csodálatos videón örökítette meg egy apa fia felnövését 30 éves koráig

Egy néhány perces videó mutatja be egy fiú felnövését, egészen 30 éves koráig.
2023. Március 12.
(Kép forrása: 30 Years: A Photo of Cory Every Day/ CORYEVERYDAY (Cory McLeod)/Youtube)

A 66 éves Ian McLeod 1991-ben, fia, Cory születésétől kezdve készített róla fényképeket naponta. Három évtized alatt közel tizenegyezer fotó készült a most 31 éves Cory-ról. Amikor a fiú egyetemre ment, majd később utazni kezdett, ő maga folytatta a rutint, és naponta készített magáról egy szelfit, számolt be róla a Mirror.

Apa és fia fotóiból készült egy csodálatos time-lapse videó, ami Cory felnövését, változását mutatja be a születése és harmincadik születésnapja között, valamivel több, mint nyolc percbe sűrítve. (Sőt, a legelső fotó valójában egy ultrahang felvétel.)

Igazán különleges így látni, ahogy egy kisbabából kisgyerek, majd gyerek lesz, miközben folyamatosan változik. A gyerekkori és kamaszkori képek után a felnőtt Cory-ról olyan fotókat láthatunk, amelyeket utazásai alkalmával készített, a világ több mint hatvan országában.

Ian eredetileg egy gyorsan lapozható könyvet akart csinálni a fia korai éveiből, azonban végül nem hagyta abba a projektet. Korábban Cory huszonegyedik születésnapjakor is megjelent egy videó, amit Ian készített el, az utóbbi tíz évben pedig Cory folytatta.

Az „albumban” csupán néhány hiányosság van, köztük egy egész havi fotóanyag, ami azért veszett el, mert a film nem tekeredett megfelelően a fényképezőgépben. Voltak képek, amik azért tűntek el, mert egy családi nyaraláson ellopták a gépet, és olyan alkalom is volt, amikor Ian elfelejtett éjfél előtt képet csinálni. A család megosztotta a portállal, hogy még az iskolai kirándulásokon is készültek napi fotók: ilyenkor a tanárok fényképezték le Cory-t.

Cory írt egy könyvet is, amiben részletezi a „fényképek mögötti történeteket”. Elárulta, hogy nem tervezi abbahagyni a projektet, most, hogy „idáig jutott”, és úgy gondolja, ő lehet „az első ember, aki ezt megteszi a születésétől a haláláig”.

A gyerekek felnövéséről készült time-lapse videókból többel is találkozhatunk a közösségi médiában. Az egyik ismertebbről korábban a Gyerekszoba.hu is írt: ez Frans Hofmeester, holland művész videója, ami lánya felnövését mutatja be húszéves koráig.