Egyéb

14 ok, amiért a nyár iszonyú nehéz a szülőknek

A nyár annyira önfeledt volt és gondtalan! Aztán jött a gyerek. És jöttek a kihívások.
2022. Július 04.
14 ok, amiért a nyár iszonyú nehéz a szülőknek (fotó: Getty Images)

Végre itt a nyár! Nagyszerű, hogy meleg az idő, meg minden. De vajon a nyár valóban az év leglazább időszaka a szülőknek?

1. Állandó naptejezés

Nem számít, mekkora a gyermeked – 8 hetes vagy 18 éves -, naptejet kenni egy gyerekre szörnyű, mert a gyerekek utálják az egészet. Sikítoznak. Ellenállnak. Kiakadnak. És ami a legrosszabb, hogy pontosan tudod, hogy épp az ellenállás miatt soha nem fogod megfelelően bekenni, ami azt jelenti, hogy a végtelenségig aggódni fogsz azon, mikor ég le.

2. A nagymama és nagypapa tábor igazolja a legrosszabb félelmeidet

Mindig is volt egy olyan sanda gyanúd, hogy a gyereked jobban szereti a szüleidet, mint téged. A nyár minden megerősítést megad, amire szükséged van.  Mert a nagyszülőnél azt csinál, amit akar, sütit eszik reggelire, ebédre és vacsorára, akkor fekszik le, amikor kedve tartja és úgy általában azt csinál, amit csak szeretne.

3. Homok mindenütt

A homok szörnyű. A gyerekek megeszik. Örökké a kocsiban marad, összekeveredik a jégkrémmel és a naptejjel.

4. A gyerekek elvárják, hogy állandóan kint legyenek

Egy másik rémálom, hogy a nyári hónapokban a gyerekek is állandóan kint akarnak lenni. És a téli hónapokkal ellentétben most nincs kifogásod. Attól függően, hogy hol élsz, a jó idő és a napsütés azt jelenti, hogy furcsa módon igenis tartozol magadnak, a párodnak és a gyerekednek azzal, hogy minél többet legyél a szabadban. De ez az elvárás akkor is pokol.

5. Gyakoribb fürdés

Felejtsd el, hogy nem kell mindennap megfürdetni egy gyereket, legalábbis nyáron. A gyereked bűzleni fog, ha nem fürdeted meg minden egyes nap. Néha naponta kétszer is meg kell tenned; attól függően, hogy milyen pokoli kiránduláson voltatok éppen. (Említettem már a jégkrémet és a homokot?)

6. A meleg mindenkit lobbanékonyabbá tesz

Ha meleg van, az azt jelenti, hogy alig kapsz levegőt. A légszomj azt jelenti, hogy türelmetlen vagy. Most pedig számítsd bele, hogy szülő vagy.

7. Minden úszópelenka szörnyű

Ha a gyereked még nem szobatiszta, akkor az úszópelenkák bizarr gombjaival küzdesz. És ez elég ahhoz, hogy az ember igyon valamit.

8. Fagyi, fagyi, fagyi, jégkrém

A Fatherly egyik szerkesztője – Patrick Coleman – egy személyes cikkben foglalkozott ezzel a témával. A nagy tanulság: A fagylaltkocsik alapvetően le akarják igázni a gyerekeidet azzal, hogy elhitetik velük, hogy a világ legfontosabb hangja a fagylaltkocsi zenéje.De ami a fagyinál is rosszabb: a jégkrém. Fulladásveszély. Képtelenség kimosni a jégkrém okozta foltokat a ruhából, olyan, mintha vörösborral öntötted volna le.

9. A napfény, a meleg és a hosszabb nappalok tönkreteszik a szunyókálást és a lefekvést

Szóval télen este 7-kor fektetted le a gyerekedet az ágyba. Ez működött. De nyáron? Nyáron, még ha van is sötétítő függöny, a gyermeked tudja, hogy odakint fényes nappal van. Látják a napfényt vacsoraidőben, és azok a szörnyű napsugarak átverekedik magukat a függöny résein, amikor már aludni kellene.

10. Cargo rövidnadrág

Senki sem szereti a cargo rövidnadrágokat. Senki. De hogyan lehetnél hatékony nyári apuka nélkülük? Tényleg a strandon akarod cipelni a naptejet, a rovarirtót és az összes extra cuccot egy pelenkázótáskában? Valószínűleg nem!

11. A szülők állandó félelemben élnek a kiszáradástól

Mindannyian tudjuk, hogy nyáron sok vizet kell inni. Statisztikailag a férfiak bénák ebben a nagyon egyszerű és életmentő feladatban. De, ha szülő vagy, ez még ijesztőbb. A dehidratáció nyáron szülői lét érzelmi katlanja; minél inkább próbálsz nem gondolni rá, annál inkább tönkreteszi a józan eszedet.

12. Júliusban már az iskolára készülünk

A július a nyár közepe. Miért gondolunk már megint az iskolára?

13. A vakáció nem vakáció

Nyaralást tervezni, akár a városban, akár egy messzi úti célon, nem pihentető. Nem más, mint ütemterv és költségvetés, valamint álmatlan éjszakák ezekről az ütemtervekről és költségvetésekről. És akkor még el sem kezdődött a nyaralás. Mindenki unja már azt a közhelyet, hogy a családi nyaralást valamikor ki kéne pihenni. Pedig ez igaz.

14. Még mindig dolgozol!

Bár lehet, hogy a nyár szinte minden aspektusát utáljuk, mégis van valami, amit ennél is jobban gyűlölünk: lemaradunk dolgokról, ami a gyerekeinkkel történik, mert dolgozunk! Azok számára, akik otthon dolgoznak, ez még rosszabb lett. A házadban, a kertedben egész nap vakáció van, miközben te dolgozol.Hacsak nem a közoktatásban dolgozol, valójában nem kapsz nyári szünetet, ami azt jelenti, hogy lemaradsz mindenről, amit a gyerekeid csinálnak. Itt a nyár. Persze, de nem neked!(Cikk forrása: fatherly.com)