Egyéb

Ennyire hiányzol a gyerekednek, amikor dolgozol – szívfacsaró videó

Egy kínai kislány a napközis táborból jelentkezett be és sajnálta meg sokat dolgozó édesapját.
2022. Augusztus 12.

A 7 éves Li Yanxit szülei egy bentlakásos nyári táborba küldték, ahová a szülők időnként online bejelentkezhettek. Az egyik ilyen videóhívásnál sírta el magát a kínai kislány, ugyanis a többi szülővel ellentétben, az apja munkavédelmi sisakban és munkásruhában jelentkezett be, Li pedig aggódni kezdett, hogy az apja túl keményen dolgozik.

 

“Aggódom érte, hogy túl fáradt lesz” – zokogott a kislány, aki tanárainak elmondta, hogy rég találkozott már a szüleivel. Édesapja villanyszerelő,  aki mindig hajnalban indul dolgozni, Li elmondta, hogy gyakran ő is felkel, amikor apukája munkába megy.

Az édesapa azt mondta, hogy reméli, a lánya minden nap egészséges és boldog lesz. A kislány videóját már csaknem hétmillióan látták és nagyon sokat szerették. Volt, aki meghatódott, más azt írta, ő is szeretne egy ilyen kislány anyukája lenni.

Bár a kínai szülők különböző okok miatt szeretik, ha fiú gyermeket hoz a gólya, többek között azért, mert a fiúnak kötelessége gondoskodni a szüleiről, amikor azok megöregednek, az utóbbi években egyre többen szeretnének kislányt. .

Ennek az is oka, hogy a fiút nevelő családoknak költséges nászajándékokat kell készíteniük, amikor a fiú megházasodik, ami sok szülő számára óriási anyagi terhet jelenthet.