Egyéb

Tűzifa helyett online oktatással oldják meg a fűtési nehézségeket a sulik?

Az iskolák aggódnak: hogyan fognak oktatni, ha valóban gázhiány lesz? Felmerült a fatüzelés lehetősége, de nagy még a bizonytalanság.
2022. Augusztus 12.

Sokakat meglepett, amikor arról érkeztek a hírek, hogy az iskoláknak fel kell mérniük a lehetőségeket a fatüzeléses fűtésre való átállásra. Az mfor most arról érdeklődött, az iskolák vajon mire jutottak a folyamatban, hogyan fogják megoldani a fűtést, ha nem lesz elég gáz az orosz-ukrán háború miatt.

“Nem beszéltünk még az igazgatónővel erről, de igazság szerint a nyilvánosságnak nem is mondhatunk semmit” – mondta egy győri általános iskola titkárságán az ügyeletes tanárnő a weboldalnak.

“Igazság szerint még semmiféle hivatalos tájékoztatást nem kaptunk a tankerülettől, pedig naponta várjuk, hogy mit kell tennünk” – kapták a választ egy ózdi általános iskolából.

Az ország más iskoláiban is hasonló reakciókat kapott az újságíró.

“A fa aprítása, a fa és a szén behordása, a tüzelés vajon kinek a feladata lesz, vagy ez is netán a kötött munkaidő részévé válik?” – kérdezi egy kommentelő a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Facebook-oldalán. Az ATV Híradójában pedig egy szülő kijelentette: ha kell, a szülőtársakkal együtt tűzifát fognak gyűjteni gyermekeik érdekében, csakhogy városukban már azt pedzegetik, hogy a fűtési szezon kezdetétől, október 15-től online oktatásra fog átállni az iskola.

Mindeközben a tűzifák ára nem lesz olcsóbb, ahogy a kályháké sem, amire az utóbbi napokban egyre nagyobb a kereslet – zárul a cikk.