Egyéb

Visszavágott a netes trolloknak a nagymama, akit azért szóltak meg, mert sortot viselt

"Kínosnak", "zavarónak" neveztek egy nagymamát, amiért sortot viselt.
2022. Augusztus 17.
Visszavágott a netes trolloknak a nagymama, akit azért szóltak meg, mert sortot viselt (Fotó: Getty Images)

Az 59 éves Jacqueline Hooton egy kisebb követőtáborral rendelkezik a közösségi médiában, mert edzéséről és stílusos ruháiról oszt meg videókat, hogy ezzel is segítse eloszlatni az idősebb nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat.

A nőt azonban számos kritika is érte az internetes közönség részéről, akik vitatták a ruhaválasztásait, mondván, hogy az öltözékével “a lehető legtávolabb áll a méltóságteljes öregedéstől”, számolt be róla a LAD Bible. (Az eredeti cikkben képeket is közöltek Hootonról olyan ruhákban, amelyek miatt negatív hozzászólásokat kapott.)

Az egyik kommentelő például azt írta, hogy szerinte: “Ez nem a kor miatti hátrányos megkülönböztetés (ageism), hanem az elegancia és a családja iránti tisztelet kimutatásáról szól. Teljesen elkeserednék, ha a szüleim így öltöznének és viselkednének. Kínos.”

Míg valaki bántóan azt jegyezte meg, hogy szerinte ez a lehető legtávolabb áll a méltóságteljes öregedéstől, és ha ő TikTok táncokat táncol ebben a korban, vigyék el orvoshoz.

A fitneszoktató azonban azt mondta, hogy őt nem érdekli, hogy mit gondolnak róla az emberek, és azt, hogy ő úgy fog öltözködni, ahogy az neki tetszik.

A nagymama, akinek két unokája van, a NeedToKnow.online-nak nyilatkozott: “Februárban 60 éves leszek, nagyon izgatott vagyok. Nem vagyok rémült és nem kérek bocsánatot a korom miatt. Szeretnék segíteni más nőknek, hogy erősnek és magabiztosnak érezzék magukat az életük közepén.

Hooton szerint nagy kárt okoz a nőknek az öregedéshez kapcsolódó negatív narratíva. “Sok nő teljes rettegésben közelíti meg a 30, 40 és 50 éves életkor mérföldkövét, mert a kor miatti hátrányos megkülönböztetés ilyen hatással van a nőkre.”

A követői többsége még mindig hihetetlenül pozitívan értékeli Hooton önbizalmát, egy rajongója például azt írta: “Csodálatosan nézel ki, és olyan bátorító vagy. A gyűlölködők magukra mérgesek.”

“Igen! Legyél önmagad, bármi történjen is. Annyira vagyunk fiatalok, amennyinek érezzük magunkat. A kor csak egy szám” – fogalmazott valaki.

Hooton elmondta, hogy ő továbbra is terjeszti a pozitív hozzáállást, és támogatást nyújt más nőknek. Csak úgy látja, hogy szomorú az, hogy mások nem tudnak ennyire támogatóak lenni. “Nem fogok felhagyni az olyan tartalmak megosztásával, amelyek arra ösztönöznek más nőket, hogy az életük közepén támogassák az egészségüket, és próbáljanak meg ezáltal hosszabb ideig és jobb minőségű életet élni.”

Hozzátette: “Az élet értékes, középkorú nőként még évtizedeket élhetünk le az egészségünkről való gondoskodással és egy kis szerencsével.”

Semmiképpen sem állnak mögötted a legjobb éveid.