Egyéb

Akár 30 százalékos drágulás jöhet az iskolai menzán szeptembertől

Harminc százalékkal drágulhat az iskolai közétkeztetés szeptemberben - mondta az InfoRádiónak a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke.
2022. Augusztus 22.
Akár 30 százalékos drágulás jöhet az iskolai menzán szeptembertől (fotó: Getty Images)

Minden sokkal drágább lett, az alapanyagok, a rezsi és a céges autók üzemanyaga is, továbbá érthető módon a dolgozók is magasabb bért követelnek, tehát a közétkeztetőknek is muszáj árat emelniük, mondta Zoltai Anna.

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke szerint ebben a gazdasági környezetben a menzát működtetők nem tudnak megfelelni a minőségi követelményeknek, ezért nem tartja szerencsésnek, hogy éppen most kezdte a kormány ellenőrizni a 2014-ben bevezetett szigorú szabályok alkalmazását, nevezetesen a korcsoportokra lebontott kötelező napi energia- és tápanyagbeviteli értékeket.

Zoltai Anna szerint ez a rendelet a jelenlegi gazdasági helyzetben betarthatatlan. Ezt tavasszal már jelezték az illetékes államtitkárságnak, felhívva arra is a figyelmet, hogy emiatt komoly pályaelhagyás is tapasztalható a konyha- és élelmezésvezetők között.

A cégek és az önkormányzatok ezekben a napokban tárgyalnak az új árakról, a szülők tehát a hónap végén megtudják, hogy mennyivel fog többe kerülni a gyermekük bölcsődei, óvodai és iskolai étkezése.

(Forrás: 444.hu)

 

Forrás: 444.hu