Gyerek

10 babajel, amit taníts meg a gyereknek

Amikor még nem tud beszélni a babád, akkor is rengeteg mondanivalója van. Ezt abból is láthatod, hogy sokat gesztikulál. A baba jelbeszéd egy hatékony módja annak, hogy megértsd, mit szeretne. Íme, 10 babajel, amelynek segítségével szavak nélkül is megértitek egymást.
2023. Január 09.
Babajelet tanít az anya
Kép: Getty Images

A baba az első pillanattól fogva kommunikál, először a sírás az egyetlen módja annak, hogy kifejezze, ha szüksége van valamire. Majd megjelenik a gügyögés és a gesztikulálás, ezekkel az eszközeivel (és persze továbbra is a sírással) nagyon sok mindent képes kifejezni a környezete számára.

A babajelbeszéd azokra a spontán gesztikulációkra épít, amelyeket már az egészen picik is használnak, hogy kifejezzék magukat. Van néhány ilyen jel, amelyet szinte mindannyian ismerünk: a baba az öklét a szájához emeli vagy be is veszi a szájába, ha éhes, szintén az éhségét jelzi, amikor úgy tátog, mint egy halacska.

A TikTokon egy anyuka bemutatja azt a 10 babajelet, amelyekkel könnyen szót érthettek akkor is, amikor még egyetlen szót sem mond a babád. Íme:

@whattoexpect Baby sign language is an effective way to help your child communicate. 🎥: @motherhoodandmontessori #babiesoftiktok #babysignlanguage ♬ original sound - What to Expect