Gyerek

5 ajándéktipp az utolsó pillanatokra

Még nem szerezted be mindenkinek az ajándékokat, sőt, van, akinek nem is tudod, mit adhatnál? Segítünk néhány tippel!
2019. December 16.
5 ajándéktipp az utolsó pillanatokra (Fotó: iStock)

Jézuska már úton van!

Akárhogy igyekszünk, minden évben előfordul, hogy karácsony előtt nemcsak a pénzből, de jó ötletekből is kifogyunk. Jézuska már úton van, mi pedig hiába töprengünk: nem jut eszünkbe egyetlen használható, megfizethető, eredeti ajándék ötlet sem. Segítünk. Példáink azt mutatják: a közös élménynél, az együtt töltött időnél nehéz kitűnőbb ajándékot találni.

Sétáljunk!

Egyre népszerűbbek Budapesten – sőt néhány vidéki városban is – a tematikus városnéző séták. Igazi meglepetés ajándék lehet, ha befizetünk egy közös sétára, meghagyva a lehetőséget, hogy a megajándékozott maga döntse el, melyik tematikát választja. Vajon a főváros titkos kertjeit szeretné-e felfedezni; vagy meghallgatni a leghíresebb pesti kávéházi történeteket; netán művészek nevezetes lakóhelyeinek nyomába eredne, felidézve költők csodás verseit; esetleg borzongani kíván hírhedt bűntényeken, sőt, szellemekkel találkozni a Svábhegyen – mindegyikre lehetőség nyílik e városnéző séták egyikén. A kínálat bőséges, rengeteg különböző tematikájú sétaútvonal és több időpont közül választhatunk: van angol nyelvű ajánlat is, ha magyarul nem beszélő ismerősnek szánnánk a jegyeket.

Menjünk a moziba be…!

Vannak megszállott moziba járók szeretteink között? Ők biztosan örülnének a hét bármelyik napjára szóló ajándékjegynek vagy utalványnak. A megajándékozottak megint csak maguk dönthetik el, melyik filmet szeretnék megnézni, az pedig már az ajándékozón múlik, hogy esetleg VIP 3D utalvánnyal lepi-e meg a kiválasztottat, mert e mellé még 3D-s szemüveg is jár.

Jó tudni: Mielőtt döntenénk, nézzük meg, mennyibe kerülnek a kiszemelt moziba szóló ajándékjegyek és elektronikus ajándékutalványok, amelyek általában 6 hónapig érvényesek, és nincs egységes áruk.

Színházi esték

Méltó ajándék egy kombinált színházbérlet is: a megajándékozott megint csak maga állíthatja össze egy vagy több színház kínálatából a következő szezon programját. Előadás után egy-egy finom színházi vacsorával is megkoronázhatjuk az estét!

Jó tudni: A színházbérlet általában egy évig érvényes.                                                                                                                                       

Süssünk, süssünk valamit!

Az egyik legkedvesebb, utolsó utáni pillanatban is elkészíthető ajándék, ha süteményt sütünk szeretteinknek. Kezdők is megpróbálhatják, senki sem fogja számon kérni rajtuk a külcsín esetleges hiányosságait. Különleges ajándék lehet az is, ha együtt sütünk családtagjainkkal, barátnőinkkel, így át tudjuk adni nekik a mi régi, kipróbált családi receptjeinket, és persze mi is tanulunk újakat.

Jó tudni: Nem kell túl komplikált receptet választani, és lehetőleg olyan süti mellett döntsünk, ami még két ünnep között is eláll.

Olvassunk és beszélgessünk!

Kitűnő ajándékötlet a magazin-előfizetés, mert szinte minden életkorhoz és érdeklődési körhöz megtalálhatjuk a megfelelő lapot, amivel akár egy egész éven át megajándékozhatjuk a szeretteinket. Ha szánunk időt arra is, hogy néha elbeszélgessünk szeretteinkkel a magazinokban olvasottakról, meglátjuk majd, mennyi érdekességet tudunk meg egymásról ezeken a beszélgetéseken.  

Jó tudni: Többféle magazinra szóló, extra kedvezményes előfizetést is választhatunk, így a szeretteink mellett akár magunkat is megajándékozhatjuk az olvasás élményével egy egész éven át. A következő ajánlatunkkal 2 magazin előfizetés áráért 3-mat kapunk – további részletek az akcióról az alábbi linken!