Gyerek

A csoki hatékony köhögésre?

A csokiimádóknak jó hír, hogy a mennyei édesség állítólag remekül enyhíti a megfázásos betegségeket kísérő kellemetlen köhögést.
2018. Január 16.
A csoki hatékony köhögésre?

Alyn Morice amerikai professzor, aki egy igazi nemzetközileg elismert szaktekintély a légzőszervi megbetegedések és köhögéscsillapítás terén, a Daily Mail-en megjelent cikkében azt írja, hogy a csokoládé hatékonyabban csillapítja a köhögést, mint a kodein tartalmú köhögéscsillapító szirupok, ugyanis védőréteget képez a torokban, ami óvja a köhögésre ingerlő idegvégződéseket.

“Az olvadt csoki viszkozitása segíti a csokoládéban található köhögést enyhítő összetevők kontaktba kerülését a torokidegekkel, és megnyugtatja őket” – mondja Morice professzor.

Mi a helyzet a forró csokival?

Vajon a forró csokinak is van hasonló “mellékhatása”? Jó lenne, de sajnos nincs. A kellemesen édes nedűnek ugyanis ital formájában fogyasztva nincs annyi ideje a torokban az idegekre hatni. Morice professzor szerint ezért érdemesebb inkább egy kis darabka fekete csokit (!) lassan elszopogatni, hogy annak legyen ideje bevonni a torkunkat.

Ne ettől várjuk a gyógyulást

Ha a gyerekünk köhögését szeretnénk csillapítani, alkalomadtán kaphat egy kis darabka fekete csokit, de ne ettől várjuk a gyógyulást. Éjszakára pedig semmiképp ne adjunk neki az édességből, hiszen a benne található koffein és teobromin miatt a csokoládénak erőteljes élénkítő hatása is van.

(Cikk forrása itt)

Kapcsolódó cikkeink köhögés témában: