Gyerek

A színváltoztató kaméleon

Készítsünk közösen vidám játékot.

Nem tudom, nálatok ez hogy van, de nálunk ismét előkerült a „szeretnékegyállatot” történet. A kisfiamnak hamarosan szülinapja lesz, és persze egy kutyát szeretne. Vagy egy macskát, de jó lesz hörcsög is, legvégső esetben pedig megteszi egy ló is. A társasház első emeleti lakásába.

És bár alapjában véve szeretem az állatokat, és nekem is volt kutyám, macskám, sőt, vidéki lévén tartottunk csirkét, disznót is, a lakásban nehezen tudok elképzelni egy lovat.

Persze előkerültek a hüllők is, mert hát milyen jó lenne, ha lenne kaméleonunk, vagy gekkónk, és ő, vagyis a kisfiam tenyészetné nekik a bogarakat. Mondjuk a fürdőszobánkban.

Mondjuk, tényleg jó lenne. Már el is képzeltem, ahogyan ott szaporodnak a tücskök, ászkarákok a fürdőkád mellett, miközben egy ló legelne az előszobában, amit teljesen betöltene. Vagy kitöltene?

Közben, hogy a kisfiam is megnyugodjon, és én is nyerjek egy kis időt, gyorsan javasoltam, hogy csináljunk kaméleonos játékot közösen. Ő festhet, én vágok, a kaméleon meg változtatja a színét.

Ugye, jól hangzik?

Amire szükséged lesz:

2 db papírtányér

vízfesték, vagy filctoll

sniccer, kés

jancsiszeg

A színváltoztató kaméleon

Az egyik papírtányért fesse ki színesre a gyerek.

A színváltoztató kaméleon

Miközben ő dolgozik, rajzoljuk rá a kaméleont a másik papírtányérra. Ha nem tudunk kaméleont rajzolni, a neten találhatunk ilyen sablont, vagy színezőt.

A színváltoztató kaméleon

Vágjuk ki sniccerrel a formát, ügyelve arra, hogy a kaméleon szemét a tányérból formázzuk ki. Ide ragasszunk egy mozgó szemet.

A színváltoztató kaméleon

A két tányért rögzítsük középen egy jancsiszeggel.

Ha a felső tányért forgatjuk, a kaméleon szépen változtatja a színét. Jó móka!

A színváltoztató kaméleon

A színváltoztató kaméleon

Nektek milyen állatotok van?

Rácz Anikó blogját ITT éritek el.