Gyerek

A tanár kiakadt a szülőkre, mert nagyon hasonló nevet választottak ikerlányaiknak

A pedagógus szerint nem elég, hogy képtelenség megkülönböztetni az egypetéjű ikreket, de még a nevük is majdnem ugyanaz. Szerinte ez nevetséges.
2023. Június 11.
Ikerlányok
Kép: Getty Images

Egy helyettesítő tanár megdöbbent, miután a szülők közel azonos hangzású nevet adtak ikerlányaiknak. Szerinte egyébként is nehéz megkülönböztetni az egypetéjű ikreket, pláne akkor, ha még a neveik is szinte azonosak.

Az eset az Egyesült Királyságban történt, a tanár pedig megosztotta a közösségi médiában a felháborodását. Elárulta, hogy a két név a Selene és a Selina. Majd feltette a kérdést: „Találkozott már valaki ennyire nevetséges névválasztással?”

A kommentek alapján úgy tűnik, elég gyakori, hogy a szülők hasonló hangzású neveket adnak ikreiknek.

Egy korábbi Páratlan párosok: szuper nevek ikerlányoknak c. cikkünkben mi is foglalkoztunk a kérdéssel. Egypetéjű ikrek esetében nagy kérdés, hogy mennyire szeretnénk erősíteni az összetartozásukat: ugyanolyan ruhákban járjanak, ugyanabban az óvodai csoportba, egy iskolába, egy osztályba, stb. Akik számára ez nem is kérdés, ők sokszor választanak olyan neveket az ikreknek, amelyek passzolnak egymáshoz, például Panna-Hanna vagy Janka-Panka.

Mások úgy gondolják, hogy nem szükséges az ikrek egyébként is szoros kapcsolatát tovább erősíteni, mert önálló egyéniségük kialakulását nehezítheti, ha a környezetük túlzottan nagy hangsúlyt fektet az ikerpár közti hasonlóságra, amit a névválasztással is erőteljesen nyomatékosíthatunk. Ők inkább olyan neveket választanak, amelyek sem hangzásukban, sem jelentésükben nem hasonlítanak egymásra.

forrás: Mirror