Gyerek

Egy édesanya trükkje a gyereke gyomorrontásos napjaira, hogy tiszta maradjon az ágy

Egy édesanya osztotta meg a trükkjét, amit a gyomorinfluenzás időszakban szokott bevetni, hogy ne az ágyat kelljen tisztítania az éjszaka közepén.
2023. Április 04.
kislany gyomorrontas
(Kép forrása: Getty Images)

A gyomorrontásos, hányós vírusok gyakran szinte egyik pillanatról a másikra csapnak le, és sajnos a legtöbb gyermek átesik néhány hasonló fertőzésen. Szülőként pedig az évek során valószínűleg számos különböző felületről kell hányásfoltot feltakarítanunk, és szagtalanítanunk a lakást…

Nemrégiben egy édesanya osztott meg egy tippet a TikTok-on a @lovedthishatedthat csatornán, ami neki abban segít, hogy tiszta maradjon a gyermeke ágya. Az ő ”túlélési tippje” a gyerek gyomorrontásos estéire egy felfújható ágy, amit egészen egyszerűen „a hányós ágynak” nevez.

„Ok, ha a gyerekeid ebben a hónapban minden egyes betegséget/gyomorrontást elkaptak, amit csak lehet, akkor ez neked szól” – kezdi a videóban, amiben láthatunk egy szépen megvetett gyerekágyat, és egy kisebb, felfújható matracot megágyazva.

@lovedthishatedthat How many illnesses can my kids catch in a month? The limit does not exist. The puke bed is saving me this sick season. #sickbaby #sickkids #parentsoftiktok #sickness #parenting101 #parentingtips ♬ original sound - Lovedthishatedthat

 

Az édesanya elmagyarázza, hogy a felfújható ágyat eredetileg utazáshoz vásárolták, de végül nem mentek sehova, és a matracból „a hányós ágy” lett, ami időnként a gyerekszobában van, időnként az ő szobájukban. Az egyszerűen letörölhető és fertőtleníthető ágy pedig megelőzi az éjszakai matractisztítást.

Az ötlet úgy tűnik, sok más szülő tetszését is elnyerte, akik zseniálisnak nevezték a tippet. Több hozzászóló pedig annak adott hangot, hogy bár korábban ismerte volna ezt a trükköt, amikor a gyerekei betegek voltak.

A hányás sajnos gyakori kísérője számos vírusnak, és szinte minden gyerek elkap legalább egy-két olyan betegséget, ami hasonló gyomorpanasszal jár. Ebben a korábbi cikkünkben arra adtunk néhány tippet, hogy ilyenkor mi a teendő.