Gyerek

Az utcán kóborolt éjjel a totyogó, azt mondta a rendőröknek, hogy ő batman

A gyerek szülei végigaludták a történteket, csak akkor ébredtek fel, mikor a rendőrség hazakísérte a kisfiukat.
2022. Április 23.
Csak csokiért cserébe akarta elárulni a nevét a kisfiú (Fotó: Getty Images)

A happy enddel végződő történet főszereplője egy két és fél éves olasz kisfiú, aki a Rómához közeli Castel Gandolfo-ban lakik és egyik éjszaka úgy döntött, hogy amíg szülei az igazak álmát alusszák, ő kiszökik és felfedezi a környéket.

Miután kisétált a házukból, egy villa felé vette az irányt, aminek nyitva találta a kertkapuját. Kapva kapott az alkalmon: besétált és önfeledt játékba kezdett a házőrzéssel megbízott kutyával. Az itt lakó család felébredt az udvarról beszűrődő zajokra és meglepődve látták, hogy egy egyedül kószáló kisfiú van a kertjükben. 

Habozás nélkül hívták is a rendőrséget, hogy az egyenruhások mielőbb hazakísérhessék az éjszaka közepén kalandozó gyereket. A rendőrök hamar a helyszínre értek és gyorsan beültették a kisfiút az autójukba, hogy átmelegedjen, ugyanis csak egy vékony pizsamát viselt és mezítláb indult útnak. 

Hogy mielőbb hazavihessék, faggatni kezdték a kis szökevényt, ám nem jártak túl sok sikerrel: mikor a nevét tudakolták, azt felelte, hogy ő Batman, a kérdésre pedig, hogy hol lakik és kik a szülei, azt válaszolta, hogy csak egy csokiért cserébe mondja meg. 

Szerencsére gyorsan kerítettek egy kis édességet, így annyit megtudtak a gyerektől, hogy előző nap szemelte ki magának a kutyát, akihez szeretett volna visszajönni játszani. Nagy nehezen a szülei nevét és a lakcímét is sikerült megtudni, így elindulhattak hazafelé. 

A szülők még akkor is békésen aludtak, amikor a rendőrök becsöngettek hozzájuk és átadták nekik a kíváncsi kisgyereket. Az édesanya és az édesapa kis híján sokkot kapott, mikor megtudták, hogy mi történt és rémesen érezték magukat, amiért semmit sem észleltek a szökésből.

Később elmondták, hogy nem találnak szavakat arra, hogy kifejezzék a hálájukat a férfinak, aki értesítette a hatóságokat és a rendőröknek, akik épségben vitték haza a kisfiút. A kaland után másnap a szülők első dolga volt, hogy egy biztonságosabb zárat szereltessenek a bejárati ajtóra, nehogy a történtek megismétlődjenek.