Gyerek

Cuki és ijesztő egyszerre: lánya rajza alapján sminkelte magát az anya

Imádja a net a nő sminkjét, aki kislánya rajzára akart hasonlítani.
2022. Április 07.

Meglepő ötlete támadt egy amerikai nőnek. Kislánya tíz évvel korábban lerajzolta őt, az anya pedig a rajz alapján sminkelte ki magát. Az eredmény a legkevésbé sem volt egy hagyományos smink, viszont a közösségi oldalakon rohamosan terjedt a kép, aminek örül a készítője, hiszen épp az a célja, hogy a többi szülőt inspirálja.

Gyermekeink régi rajzainak elővétele egy idő után nemcsak arra jó, hogy felidézzük az emlékeket, hanem arra is, hogy szórakozzunk egy jót. Vagy épp tükröt mutassunk a manapság olyan népszerű filtereknek és effekteknek, melyekkel sokan feljavítják a képeiket és amikkel teljesen megváltoztatják az arcukat.

A régi rajzot gondosan követve az édesanya újraalkotta hasonmását papírra, majd egy vidám, de sötétebb árnyalatú ceruzával felnagyította a szemöldökét és nagyon hosszú és jól kiemelt szempillákat rajzolt a szemhéjára. Ajkára olyan rúzst kent, amellyel legfőképp a Joker-film főhősére hasonlít, majd utolsó simításként összekócolta a haját, hogy tényleg hasonlítson lánya portréjára.

Nem sokat változtam 10 évvel ezelőtt óta! – viccelődött a nő a Reddit közösségi platformon megjelent posztban, ahol közzétette azt a szelfit, amelyben ma a rajzot és az anyja arcát hasonlítják össze: és úgy tűnik, az önirónia és a vicces trükk annyira sikeres volt, hogy egyre több anya kedvet kapott valami hasonlóra.

Hasonlóan nagy sikerrel járt a neten az az apuka, aki grafikusként a gyerekei által lerajzolt állatokat hozta élethűbb formába.