Gyerek

Edzésben az élménykülönítmény

Daganatos és krónikus beteg gyerekek megsegítésére kezdett edzésbe 52 sportbarát. Céljuk az októberi 26. Spar Budapest Maraton teljesítése, de emellett adománygyűjtési célt is kitűztek maguk elé.
2011. Szeptember 15.

Összesen 3,5 millió forinttal szeretnének hozzájárulni a gyerekek ingyenes táborozásához a Bátor Táborban.

A legtöbb Élménykülönítmény-futónak ez lesz élete első maratonja. Hetek óta készülnek a futásra, életük egyik legkeményebb erőpróbájára, amit a beteg gyerekek gyógyulására szeretnének felajánlani. A futók között található többek között egy négygyermekes anyuka, egy csupa egészségügyi dolgozóból álló váltócsapat, és több, évek óta a gyerekkel táborozó önkéntes is.

A www.elmenykulonitmeny.hu és a www.facebook.com/elmenykulonitmeny oldalakon bárki megismerkedhet velük, figyelemmel kísérheti a felkészülésüket, megismerheti a személyes motivációjukat, valamint tetszőleges összegű adománnyal maga is örökbe fogadhat egy-egy kilométert a futásukból.

A Bátor Tábor Alapítvány daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerekeknek szervez élményterápiás táborokat. A nyolcnapos, teljesen ingyenes turnusok célja a gyerekek énképének, önbizalmának fejlesztése és a gyógyulásba vetett hitük erősítése. A Bátor Táborban zajló, többek között lovaglásra, evezésre, kalandparkra, íjászatra épülő lelki terápia pozitív hatását tudományos kutatások is igazolják. Az alapítvány évente 600 táborozót részesít gyógyító élményekben. Ehhez kívánnak hozzájárulni az Élménykülönítmény futói is. Segíts nekik te is!

A Bátor Tábor Alapítvány egyik úttörő kezdeményezéséről, a közösségimédia alapú meséről már olvashattál itt a babaszobán. „Az orvosok az életemet, a Bátor táborosok az életkedvemet adták vissza.” (Dóri, táborozó)

Forrás: Bátor Tábor Alapítvány