Gyerek

Megnyílt a Digitális Bátor Tábor

A Digitális Bátor Tábor, online, interaktív foglalkozásaikon a súlyosan beteg gyerekek és családjaik mellett bárki részt vehetett, aki szeretett volna kikapcsolódni az elmúlt hónapok történései után.
2020. Július 06.
Megnyílt a Digitális Bátor Tábor (fotó: Getty Images)

“Ha a Bátrak nem tudnak eljönni a táborba, a tábor megy el a Bátrakhoz” – ezt tűzte zászlajára az alapítvány a tavaszi vírushelyzetben. Évente közel 3000 súlyosan beteg gyereknek és családtagjainak nyújtanak élményterápiás programokat táborhelyükön és a kórházakban. Ahogy világossá vált, hogy idén tavasszal és nyáron nem találkozhatnak személyesen a táborozóikkal, online programok fejlesztésébe kezdtek.

Megnyílt a Digitális Bátor Tábor

“Április óta közel 600 résztvevője volt itthon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban az online programjainknak. Ezek a foglalkozások képezték eddig a Digitális Bátor Tábor alapjait, de most egy újabb pillérrel bővülünk. 19 év tapasztalatunk van a mentális egészségmegőrzés területén, úgy gondoljuk, ez a tudás most sokaknak hasznos lehet. Elindítottuk online tudástárunkat, ahol például gyerekeknek és felnőtteknek is szóló kis- és nagycsoportos játékötletet gyűjtöttünk össze, megmutatjuk, mire épül a módszertanunk, amely a mindennapi életben is segíthet akár szülőknek, akár pedagógusoknak. Az oldal folyamatosan frissülni fog újabb és újabb tartalmakkal” – idézi Vargyas-Tóth Juliannát, a Bátor Tábor programfejlesztési tanácsadóját a medicalonline.hu.

Az új oldal alapját a Bátor Tábor hatvani táborhelyének térképe adja, ahol a különböző helyszínekre kattintva más-más tartalmakkal találkozhatnak az érdeklődők. Emellett itt lehet jelentkezni az egész nyáron át tartó online interaktív játékokra is, amelyeknél bár a kapcsolattartás online, de a résztvevők együtt szerezhetnek közös élményeket a saját otthonukban.

Az alapítványnál bíznak abban, hogy ősszel már személyesen is találkozhatnak táborozóikkal, ezzel együtt a Digitális Bátor Tábort tovább építik, mert ennek segítségével még több súlyosan beteg gyerekhez és családjához vihetik el a felhőtlen nevetést és a közös játék élményét.

Forrás: MedicalOnline