Gyerek

Elveszett az erdőben a 8 éves, ezt ette, hogy túlélje

A fiú a családjával sátorozott az erdő közelében és azért távolodott el a helyüktől, hogy tűzrakáshoz való fát gyűjtsön.
2023. Május 29.
Megmentették az erdőben elveszett 8 éves kisfiút

Szerencsés véget ért annak a gyereknek a kalandja, aki május elején tévedt el egy sűrű michigani erdőben. A 8 éves Nante Niemi után két napon át kutattak, mielőtt sértetlenül előkerült.

A családjával kiránduló kisfiú azt mesélte, hogy a túlélésért havat evett, a nagy hidegtől pedig ágakkal és levelekkel próbálta magát megvédeni. 

A táborhelyüktől azért keveredett el, mert a tűzrakáshoz szeretett volna fát gyűjteni a szüleinek. Össze is szedett jó pár száraz ágat, a visszafele vezető utat azonban nem találta.

A szülei hamar észrevették, hogy Nante eltűnt, és azonnal értesítették a hatóságokat. A rendőrök nem vették félvállról az ügyet, 150 fő indult a keresésére.

A két napos keresés után, a táborhelyüktől körülbelül 3 kilométerre, egy nagyra nőtt fa törzsének tövében bukkantak rá, jó egészségi állapotban. 

„A terület, ahol Nante elveszett, dombokkal és kisebb tavakkal tarkított. A fiú sikerrel nézett szembe a természet kihívásaival, egy nagy fa törzsének közelében talált menedéket, ahol később rátaláltak. Hogy éhségét és szomjúságát csillapítsa, Nante havat evett” – adta hírül közleményében a Michigan Állami Rendőrség a sikeres mentést követően.

Forrás: Via, Fotó: YouTube pillanatkép