Kisgyerek

Okos trükk, hogy nyilvános helyen gyorsan megtaláld az elveszett gyereked

TikTokon osztott meg egy anya egy okos trükköt arra, hogyha elveszne a gyerekünk, könnyebben megtalálhassuk. Ne csak a nevét kezdjük el kiabálni.
2023. Április 12.
Kisfiú a földön ül, körülötte emberek
Kép: Getty Images

Sokan vagyunk, akik vesztették már el, akárcsak pillanatokra is a gyerekünket: zsúfolt játszótéren, piacon vagy egy üzletben, nagy tömegben. Az első kétségbeesést a gyors cselekvés követi, és ilyenkor szinte mindenki elkezdi kiabálni a gyereke nevét. Egy anya a TikTokon tett közzé egy igen hatékony módszert.

Krista Piper Gundrey egy múzeumi látogatás során veszítette szem elől három éves gyerekét. Azonnal kiabálni kezdte a gyerek nevét, de nem érkezett válasz. Ekkor jutott eszébe egy régebbi tanács, amit egy másik anyától hallott, aki hasonló helyzetben nem a gyerek nevét kiabálta, hanem azt, hogy mit visel. Így ő is ezt tette: kiabálni kezdte, hogy lány, rózsaszínű Minnie egeres pólóban. A felnőttek bár elsőre talán meglepődtek, azonnal akcióba lendültek és keresni kezdtek egy kislányt, akire illet a leírás, hogy rózsaszínű Minnie egeres pólóban van. Egy nő meg is látta a kislányt és azonnal szólt Gundrey-nak, rámutatva a gyerekre.

@krista.piper I lost my 3 year old todah in a play place and thank god for tiktok - I’m so happy i saw that tiktok of what to do when your kid goes missing. I found her fast by raising my voice and saying a description of what she was wearing. Should have added her age or hair color but the description if little girl with pink minnie mouse shirt got thr job done finding her. #parents #parentsoftiktok #playplace ♬ original sound - Krista | Booktok | Home life

A módszer azért hatásos, mert a név kiabálásától azt várjuk, hogy a gyerek jelentkezik, aki lehet, hogy nagyon belemerült valamilyen játékba és nem hallja, hogy a szülő szólítja, ellentétben a ruházata leírásával, amivel a többi felnőtt segítségét kérjük.

A videóhoz több szülő is hozzászólt, és további tanácsokat adott, hogy mit kell tenni egy ilyen rémisztő helyzetben, valamint megosztotta saját tapasztalatait.

“Anyaként, ha hallom, hogy valaki kiabál egy nevet, valószínűleg nem gondolok rá sokat, de egy ruházatra vonatkozó leírás kiabálása olyan, mint egy felhívás egyik anyától a másoknak!” – foglalta össze valaki a módszer lényegét.

forrás: scarymommy.com