Kisgyerek

Egy videóból tanult trükk segített az anyának megtalálni lányát a tömegben

Egy édesanya megosztott egy tippet, amit ő maga egy TikTok videóból tanult, és ami segített megtalálni a kislányát a tömegben.
2023. Április 20.
(Kép forrása: @krista.piper/TikTok)

Bárkivel megtörténhet az, hogy akármennyire is figyel, nagy tömegben hirtelen szem elől veszti a gyereket. Egy anyával hasonló eset történt, de szerencsére eszébe jutott egy tipp, amit korábban látott, és ez segített neki abban, hogy hamar megtalálja kislányát.

Krista Piper Grundey két gyermekével, a hároméves Lily-vel és a fiával, Wyatt-tel, egy barátjával, és az ő gyermekével volt kirándulni a Columbusi Tudományos és Ipari Központban márciusban. Az édesanya elmondta a Good Morning America-nak, hogy figyelt lányára, de hirtelen szem elől vesztette a közelben játszó Lily-t, miközben a másik édesanyával beszélt.

Kétségbe esett, amikor nem látta a lányát, és először elkezdte kiabálni a nevét. De hirtelen eszébe jutott egy másik anyától látott TikTok-os tipp, amiben azt tanácsolták, hogy hangosan adjon egy leírást a gyermekéről, ahelyett, hogy a nevét kezdje el kiabálni, hogy gyorsabban megtalálja.

Ezért Grundey azt kezdte kiabálni, hogy „kislány rózsaszín Minnie egeres felsőben”, amit nem sokkal később több szülő is elkezdett utána ismételni, míg egy másik édesanya észre nem vette a kislányt, nagyjából 20-30 másodperccel később.

Amikor aznap hazaértek, az édesanya megosztott egy videót az esetről, hogy felhívja a figyelmet a kipróbált trükkre arra az esetre, ha más hasonló helyzetbe kerülne.

@krista.piper I lost my 3 year old todah in a play place and thank god for tiktok - I’m so happy i saw that tiktok of what to do when your kid goes missing. I found her fast by raising my voice and saying a description of what she was wearing. Should have added her age or hair color but the description if little girl with pink minnie mouse shirt got thr job done finding her. #parents #parentsoftiktok #playplace ♬ original sound - Krista | Booktok | Home life

 

A Good Morning America-nak Callahan Walsh, gyermekbiztonsági szószóló, az amerikai The National Center for Missing and Exploited Children szervezet ügyvezető igazgatója is nyilatkozott, aki megosztott két további tippet a gyermek személyleírásának kiabálása mellett. Az egyik az, hogy fotózzuk is le a gyereket, ha olyan helyre megyünk vele, ahol valószínűleg sok ember lesz, legyen az egy sportesemény, vidámpark, vagy vásárlás, így pontos kép lesz róla, és a ruhájáról, amit visel. A másik pedig az, hogy érdemes jelezni az adott hely egy alkalmazottjának, biztonsági őrének, stb., hogy eltűnt a gyermek.