Kisgyerek

Ötletes tipp egy anyától az esti rutinhoz

Ötletes trükköt mutatott videóban egy édesanya, ami az esti rutinban segíti a gyerekeit.
2023. Július 21.
(Kép forrása: @babycentreuk/Tiktok)

A Baby Center UK TikTok-csatornája osztotta meg a videót, amiben egy Lauren nevű édesanya mutat egy egyszerű ötletet, amivel nekik sikerült a lefekvés előtti készülődést lerövidíteni. Valójában Lauren édesanyja volt az, aki elkészített egy mágnesen ellenőrző listát, amivel a gyerekek egyszerű és szórakoztató módon tudják jelölni azt, hogy éppen hol tartanak az esti rutinban, és mi következik még.

„A mi háztartásunkban ez hozott változást – a lenyűgöző édesanyám készítette ezeket a gyermekeimnek, mert a lefekvés ideje katasztrofális volt” – meséli a videóban.

Hozzátette: „Soha nem láttam még a gyerekeimet izgatottabban fogat mosni, pizsamát húzni és könyvet olvasni”.

@babycentreuk Bedtime parenting hack! 💤 🎥: @laurengiesting on IG #parentinghack #toddlerbedtime #kidsbedtimeroutine ♬ original sound - BabyCentre

 

A táblán az esti rutin olyan részei szerepelnek, mint a mosdóhasználat, a fürdés, a fogmosás, a pizsama, az esti puszi vagy az esti mese – ami a saját rutinnak megfelelően alakítható. Amivel már készen vannak, azt a gyerekek úgy tudják jelölni a táblán, hogy felhajtják rá az alsó fület, és így egy „Kész!” feliratot láthatnak, egy pipával.

A videó alatti hozzászólásokban sokan dicsérték a szuper ötletet, és elmondták, hogy ők is készítenek egy hasonlót a gyermeküknek. Sőt, volt, aki felnőttként szeretett volna magának egyet – vagy éppen a lakótársának.

Voltak, akik pedig azt jegyezték meg, hogy lehet, hogy náluk ez nem válna be, mert a gyermekeik minden fület egyszerre felhajtanának, és azt mondanák, hogy elkészültek.

A gyerekek számára hasznosak a kiszámítható rutinok, amik biztonságot, stabilitást és a függetlenség érzését nyújtják a kicsiknek. Hogy miért is fontosak a rutinok, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

(via thesun.ie)