Gyerek

Hatéves kisfia imádnivaló reggeli rutinját osztotta meg egy édesanya

Megadja a módját a reggelnek a kisfiú!
2023. Május 23.
(Kép forrása: @alissa360style/Instagram)

A gyerekek számára fontos a rendszeres rutin: ahogy arról korábban már mi is írtunk, egy kiszámítható rutin többek között a biztonság érzését nyújtja, keretet ad, megkönnyíti a gyerekek és a szülők életét is, és az önállóságot is elősegíti.

Nemrégiben egy gyerekkönyv-íróként foglalkozó, háromgyermekes édesanya, Alissa Holder osztotta meg hatéves fia, Ayaan aranyos reggeli rutinját Instagram-oldalán, ami hamar népszerű is lett.

„Ebédet csomagoltam Ayaan-nak és Alaïa-nak, és ahogy arra néztem, láttam, hogy Ayaan csak lazán issza a citromos-mézes teáját, és egy új könyvet olvas” – kezdi a bejegyzésében az édesanya. „Először nevettem. Hiszen… mit gondol, ki ő? De aztán rájöttem, hogy örülök, hogy megvolt a nyugalma és a magára való összpontosítás ideje, mielőtt elkezdte a napot az iskolában. Remélem jól indult a napod” – írta Holder videójához.

A felvétel feliratában pedig ez olvasható: „Ha valaha is azon gondolkodtál, hogyan kezdi a napját a hatévesünk. A teája elfogyasztásával és egy fejezet olvasásából a könyvből, miután befejezte a müzlijét fél hétkor!”.

 

Holder a Today-nek elárulta, hogy Ayaan szándékosan ébred korábban, hogy a saját ütemében kezdhesse a napját. „Ayaan szereti az egyedül töltött idejét, élvezi a nyugodt és pihentető reggelt. Nem szereti, ha siettetik. Tehát korán keltem fel, és ő a plusz idejét egy nyugodt tevékenységre fordítja” – mondta az édesanya, aki legidősebb gyermekét egy órával ébreszti korábban, mint fiatalabb testvéreit, a hároméves Alaïa-t, és az öthónapos Asé-t, hogy egyedül tölthessen időt.

A kisfiú reggeli rutinjáról készült videóhoz többen hozzá is szóltak: „Lehetne ő az életvezetési coach-om”, írta egy kommentelő, míg valaki azt jegyezte meg, hogy Ayaan már hatévesen megértette, hogy először „meg kell töltenie a poharát, mielőtt önt belőle a világnak”.

(via mother.ly)