Gyerek

Ezzel a fajta rizzsel gyorsabban megy a fogyókúra

Amennyiben szeretnénk megszabadulni néhány plusz kilótól, érdemes a fehér rizst barnára váltani. Ez olyan komoly segítséget jelent a diétában, mintha naponta harminc percen át tempósan gyalogoltunk volna.
2017. Február 14.

Barna rizzsel gyorsabban fogyunk

Régóta köztudomású tény, hogy a teljes kiőrlésű élelmiszerek gyorsítják az anyagcserét, szakemberek szerint éppen ezért elegendő bármilyen fehér táplálékot a barna megfelelőjére cserélni, és máris napi 100 kalóriát spóroltunk.

A barna rizs, illetve a barna kenyér fogyasztása nem csak a kilók szempontjából van pozitív hatással szervezetünkre, de a hasznos bélbaktériumok aránya is kedvezően változik a hatásukra.

A massachusettsi Tuft University munkatársai két különböző csoport étkezését figyelték meg. Mindkét csoport energiában, zsírban, gyümölcsben és zöldségben ugyanolyan gazdag étrendet kapott, csak az egyik csoport tagjai teljes kiőrlésű ételeket ettek, míg a többiek nem.

Mint kiderült, a teljes kiőrlésű ételek fogyasztásának hatására az anyagcsere gyorsult, illetve a szervezetben több ún. T-sejt termelődött, amely egyes fertőzések ellen veszi fel a kesztyűt. Mindez a bélflóra kedvező átalakulásnak, a jótékony bélbaktériumok elszaporodásának volt köszönhető.

A különbség alig két hét elteltével érzékelhető volt, így a szakemberek szerint mindenképpen érdemes teljes kiőrlésű élelmiszerekre váltani.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Medipress