Gyerek

Gyantázza 3 éves lánya szemöldökét, azt mondja, így védheti meg a csúfolástól

Az anya szerint a lánya igazi kislány, ő szerette volna, ha kiszedi a szemöldökét és ezzel egy esetleges bullyingtól is megvédheti.
2022. Október 20.
Anya fésüli lányát a fürdőszobában

Leah Garcia TikTok-on mutatta be, ahogy 3 éves lánya szemöldökét gyantázza. Az anya a videóban elmondja, hogy lánya kérte, hogy gyantázza a szemöldökét, és ő nem lát rá okot, miért ne tenné meg. Nem akarja korlátozni a gyerekeit abban, hogy kifejezhessék önmagukat. Az anya azt is hozzátette, hogy minden önkifejezésben támogatja a gyerekeit, a szemöldökgyantázás is közéjük tartozik, ha azt szeretnék. Ráadásul így azt is megakadályozza, hogy a jövőben csúfolják a gyerekét.

A goodmorningamerica.com-nak nyilatkozó gyermekbőrgyógyász úgy fogalmazott, hogy biztonsággal alkalmazható a gyanta gyerekek esetében is, amennyiben minden óvintézkedést betartunk. Ő maga is találkozott már aggódó szülőkkel, akiknek gyerekeit csúfolták, mert karjuk, lábuk, arcuk szőrösebb volt, mint a kortársaiké. Ő megértő egy kisgyerek szőrtelenítésével kapcsolatban, amennyiben azt valóban a gyerek szeretné és ezzel a kiközösítéstől is megmentheti a szülő.

Jerry Bubrick, klinikai pszichológus is egyetért abban, hogy totálisan érthető, ha egy szülő meg akarja védeni a gyerekét, ám ő kissé túlzónak tartja a 3 éves szemöldökgyantázását megelőzési célzattal.

A goodmorningamerica.com cikke nem tért ki arra, hogy vajon ez a legjobb módja-e egy esetleges bullying megelőzésének, illetve a felnőtteknek milyen lépéseket kéne tenniük, ha kiközösítéssel, csúfolással találkoznak a gyerekek között.

Kép: Getty Images

Forrás: goodmorningamerica.com