Gyerek

Ha nem akarsz műmosolyt a fotón, mondd ezt a gyereknek

Kényszermosoly ül ki a te gyereked arcára is minden egyes fotózásnál? Egy apa elárulta az ő trükkjét, amivel őszinte vigyort lehet varázsolni a kölyök arcára.
2022. Október 19.
műmosoly
Trükk a fényképezéshez Nyitókép: Getty Images

Folyamatos röhögés van otthon, a gyereknek oltári jó kedve van egész nap, de ahogy előkerül a telefon (netán a fényképező), és össze kell hozni egy mosolygós képet, máris rettenet születik. Őszinte mosoly helyett kényszeredett szörnyűség. Vicsorgás az a mosoly a fotón. Inkább idéz fel egy foghúzás előtti rettegős pillanatot a fogorvosnál, vagy székrekedéses szenvedést a vécén, mint az önfeledt boldogságot.

Egy Pennsylvaniában élő apa, Adam Perry a Twitteren osztott meg két fotót, és ezzel együtt egy pofonegyszerű trükköt, hogy lehet természetes mosolyt csalni a gyerek arcára. A bal oldali fotón egy olyan kép látható, amelyen a gyereknek azt mondta – nemes egyszerűséggel –, hogy mosolyogjon. Látszik, hogy “muszájmosoly” az eredmény. Szép, szép, de már mozdul is az ember ujja a kuka ikon felé.

A jobb oldali fotó előtt mindössze ennyit mondott az apa a gyereknek: “Kaki!” És máris megtörtént a varázslat: jött az őszinte mosoly. Ennyire egyszerű. Mondj olyan dolgot, ami a gyereknek humoros! (És meglepő. A te szádból mindenképp.)

Nyitókép: Getty Images (illusztráció)