Az, hogy az őszi szünet is pont erre az időszakra esik, a szó szoros értelmében véve hab a tortán: így, hogy nem kell suliba rohanni, délután pedig leckét írni és tanulni, közös sütögetéssel készülhettek a különleges keddre!
Ezekben a sütikben sok más mellett az a nagyszerű, hogy igazi Halloween-édességek, és nemcsak a gyerekeknek akad meg rajtuk a szemük, hanem a felnőtteknek is, hiszen elképesztően jól mutatnak!
Bár az instrukciók szuperek, így nem nagyon csúszhat hiba a számításokba, de ha a végeredmény mégis rosszabbul festene annál, mint amit reméltek, most tényleg nincs ok arra, hogy lógassátok az orrotokat: elég azt mondani, hogy direkt csináltátok ilyen ijesztőre!
Tökös-narancsos pók muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához: 175 g margarin, 175 g kristálycukor, 300 g liszt átszitálva, 3 közepes méretű tojás, 5 evőkanál tej, fél csomag sütőpor, 100 g főtt sütőtök vagy vajtök pépesítve, 1 narancs reszelt héja, 50 g mogyoró- vagy csokoládékrém
A krémhez: 115 g porcukor, 2-3 evőkanál narancslé, 55 g csokoládé felolvasztva
A díszítéshez: medvecukor
Így készül:
- A margarint és a cukrot habosítsuk fel, majd keverjük hozzá a tészta többi összetevőjét, amíg homogén állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a sütőtökpépet és a reszelt narancshéjat, majd oszlassuk el egyenletesen a keverék felét a muffinpapírokban.
- Mindegyik formába tegyünk fél teáskanál mogyoró- vagy csokikrémet, majd öntsük rájuk a maradék tésztát.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.
- Ha kihűltek, kevés narancslevet adjunk a porcukorhoz, hogy sűrű állagot kapjunk, majd kenjük rá a krémet a süteményekre.
- Az olvasztott csokoládéból csorgassunk négy kört minden muffin tetejére, majd középről indulva húzzunk kifelé csíkokat, hogy pókhálómintázatot kapjunk. A medvecukorból készítsünk pók alakú díszt és helyezzünk egyet-egyet minden muffin tetejére.
Drakulasüti
Hozzávalók:
A tésztához: 85 g margarin, 85 g porcukor, 85 g barna cukor, 1 tojás, 1 teáskanál vaníliaaroma, 175 g liszt, fél csomag sütőpor, 85 g csokoládé reszelék
A díszítéshez: piros cukormáz (150 g porcukor, 75 g Rama margarin és piros ételfesték keverékéből), fehér mini mályvacukor, hámozott manduladarabok
Így készül:
- A tészta száraz hozzávalóit összemorzsoljuk, majd a nedves összetevők hozzáadásával puha tésztát gyúrunk. Egy margarinnal kikent tepsibe evőkanálnyi adagokat helyezünk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük őket.
- Amikor kihűltek, félbevágjuk őket, majd megkenjük mindet piros cukormázzal.
- A mályvacukrokat a keksz szélére rendezzük, majd ráhelyezzük a másik felét. A vámpírfogak helyére mandulaszeletek
kerüljenek.
Boszorkányujj kekszek
Hozzávalók:
A tésztához: 125 g margarin, 125 g porcukor, 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 250 g liszt, 50 g mandulaforgács
Így készül:
- Robotgéppel összekeverjük a margarint és a cukrot, hozzákeverjük a tojássárgáját, a citromhéjat, a lisztet, majd az egészet lágy tésztává gyúrjuk, amit becsomagolva 30 percre hűtőbe teszünk.
- A pihentetés után 1 cm átmérőjű tekercseket sodrunk a tésztából, ujjnyi hosszúságra vágjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- A mandulát, ami a boszorkány körmét helyettesíti, ráhelyezzük a tekercsekre, enyhén a tésztába nyomkodjuk. A késsel jellegzetes „ráncokat” vágunk a tésztára.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket.
Nyitókép: rama.hu