Gyerek

Hat táncos játékötlet a gyerekkel

Néhány szórakoztató ötlet az aktívabb játékidőhöz.
2024. Június 01.
(Kép forrása: Getty Images)

A tánc egy nagyon szórakoztató aktív játék lehet a gyerekekkel. Ehhez mutatunk néhány egyszerű ötletet, hogy még izgalmasabbá tehesd.

Szobros tánc

Ennél a játéknál indíts el egy vidám, pörgő dalt, táncoljatok rá, majd mond azt, hogy szobor vagy állj, és kapcsold ki a zenét. Ekkor minden kis táncosnak szoborrá kell válnia, amíg nem indul újra a zene. Milyen vicces mozdulatokat vettek fel a szobrok? És meddig tudják ezt így tartani?

Utánzós tánc

Indítsd el a zenét, és valaki legyen kinevezve a tánc vezetőjének. Ő lesz az, akinek különböző táncmozdulatokat kell mutatni, és a másik vagy az összes többi résztvevőnek ezt kell utánoznia. Ezután akár össze is fűzhet három-négy mozdulatot, egy mini koreográfiához. Cseréljetek ezt követően táncmestert.

Állatos tánc

Egy nagyon mókás táncos játék, amiben a zenére állatokat kell utánozni. Vajon hogyan táncolna egy medve egy pörgős dalra? Vagy egy pulyka valamilyen klasszikus dallamra? Milyen táncmozdulatai lennének egy békának? Mindig mondjon valaki egy állatot, és próbáljatok annak megfelelően táncolni. Ehhez érdemes olyan zenelistát készíteni, amin nagyon különböző stílusú zenék vannak.

Válasszatok kellékeket

Már attól is nagyon izgalmas lesz a játék, ha néhány kelléket, jelmezt is használtok a tánchoz – és így egy kicsit előadás jellegű lesz majd. Nem kell semmilyen bonyolult eszközre gondolni, csak színes szalagokra, sálakra, művirágra, kisebb labdára, kalapra, napszemüvegre.

Érzelem-tánc

Ehhez a játékhoz is készíts nagyon változatos lejátszási listát, és bátorítsd arra a gyermekedet, hogy táncoljon úgy, amilyen érzést számára közvetít az adott dal. Egy idő után csavarjatok egyet a dolgon, és táncoljatok éppen ellentétes, nagyon eltérő érzés szerint a dalhoz képest.

Lufis tánc

Ehhez a játékhoz tényleg semmi más nem kell, csak valamilyen ritmusos zene, és egy lufi. Passzolgassátok egymásnak a léggömböt tánc közben, és próbáljátok ezt úgy tenni, hogy közben ne ejtsétek le a földre. Tudjátok így csinálni az egész dal alatt?

(via, via)