Dupla csokis keksz
Hány darab lesz: 24
Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 12 perc
Hozzávalók:
– 110 gramm vaj (megolvasztva)
– háromnegyed csésze barnacukor
– 1 tojás
– 1 tk vaníliakivonat
– negyed csésze kakaópor
– 1 csésze liszt
– 1 tk szódabikarbóna
– 125 gramm tejcsoki (megolvasztva)
– 100 gramm tejcsoki (durva darabokra vágva)
– 200 gramm fehércsoki chips
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses sütő esetén 140-re), majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezd a vajat és a cukrot egy tálba, majd egy kézi mixer segítségével dolgozd simára. Add hozzá a tojást és a vaníliát, és mixeld újabb 2-3 percig.
2. Mehet bele a liszt, kakaó, szódabikarbóna és az olvasztott csoki is. Keverd el alaposan, ezután szórd bele a darabolt csokit és a fehércsoki chips-et is, majd ismét dolgozd homogénre. Nem baj, ha ez egyből nem sikerül, eltarthat egy pár percig míg összeáll a tészta.
3. Egy kanállal adagolj kisebb kupacokat (kb. 3 centi távolságra egymástól) a sütőpapírral bélelt tepsire, majd lapogasd el őket egy kicsit, hogy kekszformát kapjanak. Ha túl lágynak érzed a tésztát, tedd a hűtőbe 10 percre, hogy kicsit jobban megszilárduljon.
4. Süsd körülbelül 10-12 percig, vagy addig míg kicsit meg nem repedeznek a kekszek a tetejükön. Hagyd 5 percig a tepsin hűlni őket, és csak ezután helyezd őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Sütés nélküli fehércsokis sajttorta
Elkészítés: 30 perc
Hűtés: 4 óra
Hozzávalók:
– 2x 250 gramm sima kókuszos keksz
– 100 gramm vaj (megolvasztva, lehűtve)
– 2x 500 gramm krémsajt (szobahőmérsékletű)
– 1 csésze cukor
– 1 tk vaníliakivonat
– 1 csésze tejszín
– 200 gramm fehércsoki (megolvasztva)
– 2 zacskó zselatin
– negyed csésze forró víz
– fél csésze csoki chips
Elkészítés:
1. Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd félre.
2. A kekszet és a vajat helyezd egy robotgépbe, majd dolgozd össze. A masszát tedd a tepsi aljára, és lapogasd jól el. Ez lesz a süti alapja. Hogy kellően megdermedjen, tedd be a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.
3. A robotgépbe most mehet a krémsajt, a cukor, a vanília, a tejszín és az olvasztott csoki, majd mixeld addig, míg egy homogén állagú krémet nem kapsz.
4. A zselatint keverd el a forró vízben, és add hozzá az imént elkészített krémhez. Keverd össze a masszát alaposan.
5. Majd vedd elő a tepsit a hűtőből, és az egész keveréket öntsd a kekszes alapra. A tetejét szórd meg csoki chips-szel.
6. Egész éjszakára, de minimum 3 órára tedd hűtőbe az elkészült sütit, majd szeleteld kockákra. Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikkeink: