Mivel tudjuk általánosságban támogatni az immunrendszerünket a hűvös idő beálltakor? Kézmosással, rendszeres szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával, sok szabadban töltött idővel.
De ott vannak, a szuperélelmiszernek is mondott immunerősítők, amelyeket ősszel és télen gyakrabban érdemes fogyasztani. A sokszinuvidek.hu gyűjtötte össze őket.
Homoktövis
A homoktövis természetes immunerősítő “csodanövény” értékes fitotápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. Rendkívül magas a vitamintartalma (A-, B-, C-, E-, K-, P-vitamin) főleg, ha velő formájában fogyasztjuk.
A homoktövis tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Érdemes termelői homoktövis termékek közül választani.
Propolisz
A propoliszt általános immunerősítőként, a megfázás első jeleinél javasolt alkalmazni. Gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő, valamint vírus- és gombaölő hatása is van.
Kakukkfűszirup
A kakukkfűszirup A -, B1-, B2-, B3-, B5 -, B6 és a C-vitamin mellett nagyobb mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat. Csillapítja a köhögést, nyugtatja a hörgőket és enyhíti a nátha tüneteit.
További szuper immunerősítők a sokszinuvidek.24.hu-n ITT olvashatók.