Gyerek

Immunerősítés finomságokkal

Ősszel és télen különösen fontos az immunrendszer támogatása. A sok szabadban töltött idő és az egészséges táplálkozás mellett, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával is segíthet.
2023. November 20.
homoktövis
Kép: Getty Images

Mivel tudjuk általánosságban támogatni az immunrendszerünket a hűvös idő beálltakor? Kézmosással, rendszeres szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával, sok szabadban töltött idővel.

De ott vannak, a szuperélelmiszernek is mondott immunerősítők, amelyeket ősszel és télen gyakrabban érdemes fogyasztani. A sokszinuvidek.hu gyűjtötte össze őket.

Homoktövis

A homoktövis természetes immunerősítő “csodanövény” értékes fitotápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. Rendkívül magas a vitamintartalma (A-, B-, C-, E-, K-, P-vitamin) főleg, ha velő formájában fogyasztjuk.

A homoktövis tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Érdemes termelői homoktövis termékek közül választani.

Propolisz

A propoliszt általános immunerősítőként, a megfázás első jeleinél javasolt alkalmazni. Gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő, valamint vírus- és gombaölő hatása is van.

Kakukkfűszirup

A kakukkfűszirup  A -, B1-, B2-, B3-, B5 -, B6 és a C-vitamin mellett nagyobb mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat. Csillapítja a köhögést, nyugtatja a hörgőket és enyhíti a nátha tüneteit.

További szuper immunerősítők a sokszinuvidek.24.hu-n ITT olvashatók.