Gyerek

Vannak iskolák, ahol inkább leszerelték a hőmérőket, hogy ne tudják mérni, milyen hideg van

Egy kőbányai általános iskola folyosóin 16 fokot mért az intézmény könyvtárosa. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is tud olyan iskoláról, ahol csak egyes termeket fűtenek.
2022. December 14.
iskola
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Lezárták a radiátorokat és mindössze 16 fok van egy kőbányai általános iskola folyosóin – számolt be róla az RTL Híradó. A Híradónknak erről Simon Edit, az intézmény könyvtárosa beszélt, aki hétfő reggel a könyvtárban is csak 17 fokot mért.

Aznap délutánra ugyan 18-19 fokra emelkedett a hőmérséklet a könyvtárban, de a folyosón ennél hidegebb van. „A folyosón ma konkrétan 16 fokot mértem. Ott a radiátorok le vannak zárva, nem szabad bekapcsolni, ezért a folyosókon mindenhol hideg van” – mondta el a Híradónak Simon Edit.

Az állami előírás alapján legalább 20 fokra kell felfűteni az általános iskolákat. A könyvtáros állítása szerint ez az első és a második emeleti termekben teljesül is, de a földszinten nem, ráadásul a tanítás után letekerik a fűtést az egész intézményben.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is tud olyan iskoláról, ahol éjszaka és hétvégén kevésbé fűtik az iskolákat, illetve ahol csak egyes termeket fűtenek. A szervezetet értesítették már olyanról is, hogy vannak iskolák, ahol leszereltették a hőmérőket, hogy ne tudják a tanárok mérni a hőmérsékletet.

A Híradó a kőbányai iskola ügyében levelet küldött a Kelet-Pesti Tankerületi Központnak, akik azt válaszolták, hogy a legutóbb december 2-ai helyszíni ellenőrzésen nem mértek kevesebbet az előírtnál, az iskolából pedig azóta sem érkezett panasz a tankerülethez.

Forrás: RTL Híradó