Gyerek

Játsszunk az étellel!

Egy szülő sem szereti, ha a gyerek játszik az étellel. Azt viszont mindannyian nagyon szeretnénk, ha a gyerekek már ovis korukra megtanulnák az étkezés szabályait.
2017. November 07.

Azt persze mindannyian tudjuk, hogy játszva lehet a legjobban tanulni. Mi lehet a megoldás? Egy olyan játék, ami pont az evésről szól. Az „Illemtudó uzsitálca” Intelligens fokozatainak köszönhetően ráadásul több korszakon át szórakoztat és tanít.

Az „Intelligens fokozatok” technológia a Fisher Price innovációja. Az ilyen játékokon egy háromállású kapcsoló található. Ahogy a kicsik fejlődnek, egyre magasabbra állíthatjuk a fokozatot, így változik a játék szintje. Ezzel alkalmazkodik a gyerekek fejlődési tempójához és hosszú éveken át igazán szórakoztató marad.

Az „Illemtudó uzsitálca” telis-tele van fényekkel, hangokkal és főként pakolnivalóval. Már ez önmagában garancia arra, hogy a legkisebbeket is hosszú ideig lekösse. A tálcán kialakított helyekre lehet rendezni a falatokat, az evőeszközöket és a csészéket, pont mint egy vidám kirakósban. Amikor a tipegők a tálcájukon lévő falatokat mozgatják és rendezik, jutalmul vidám kifejezéseket és dalokat hallanak, amelyek segítségével megtanulhatnak illemtudóan viselkedni, párosítani és másokkal osztozkodni. A tálca még azt is tudja, hogy mi a menü, és mi hiányzik róla. Az evés zenével még vidámabb. A tálca gombnyomásra vidám dalokat játszik, melyeket együtt énekelhetünk vele. A vidám játékhoz két játszótárs, a két kutyus pajti is csatlakozik, akikkel megoszthatjuk a finom falatokat és az élményt.

Játsszunk az étellel!

Az „Illemtudó uzsitálca” az Intelligens fokozatok technológiának köszönhetően a gyerekekkel együtt fejlődik. Az első szint a megfigyelés és a próbálgatás időszaka. Ebben a szakaszban rengeteg interaktív tevékenység kelti fel a kíváncsiságot, és vidám hangokkal és kifejezésekkel jutalmazza a felfedezést. Ezután következik a részvétel időszaka. A gyermek egyszerű kérdéseket és útmutatásokat hall, melyek arra bátorítják őt, hogy keressen meg az első szintről ismerős tárgyakat és ételeket. Ha sikerül, azért dicséret jár! Végül elérkezünk a szerepjátékok időszakába. Ezen a szinten a tálca vidám szerepjátékokra buzdít, melyek fejlesztik kicsik a fantáziáját.

A három fokozatnak köszönhetően a tálca 9 hónapos kortól akár 3 éves korig ideális játszótárs maradhat. Ha a gyerekszobában ott az „Illemtudó uzsitálca”, végre nyugodtan mondhatjuk gyermekünknek: „Kicsim, játssz az étellel!”

Játsszunk az étellel!