Gyerek

Szívszorító: Így énekelnek a kijevi iskolások a légitámadások alatt

Az ember szíve megszakad ezeket a felvételeket látva. Így próbálják elnyomni a pedagógusok a szirénák hangjait.
2022. Október 27.
Kijevi iskolások

Októberben több olyan hír érkezett Kijevből, hogy már az ukrán főváros ellen is légitámadásokat indították az oroszok. Éppen ezért a városban egyre sűrűbben szólalnak meg, az ilyen támadásokat jelző szirénák. Egy tanárnő feltöltött az internetre egy videót arról, hogyan próbálják meg elterelni az elsősök figyelmét a légitámadások alatt.

A felvételeket látva sokan akár azt is gondolhatnák, hogy egy hangulatos évfolyam buli van a videón. Csakhogy ezek az első osztályos gyerekek az óvópincében próbálják oldani a szorongást és a feszültséget, amelyet a háborús támadások okoznak. A pedagógusok pedig olyan hangosra állítják a hangerőt, hogy sikerüljön elnyomniuk a szirénákat.

A gyerekek a Stefania dalt éneklik, amit az Ukránok idén adtak elő az Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet aztán meg is nyertek. A szám egyébként több ország slágerlistáján is bekerült a top10-be, így Magyarországon is. 

A Kalush Orchestra nevű együttes által előadott dal egy édesanyáról és a szülőföldről szól. A frontember a saját édesanyjának címezte a slágert. „Mindig haza fogok találni, akkor is, ha már minden út romokban van” – énekli a zenekar a dalban.

Fotó: Getty Images