Gyerek

4 napos iskolahét mellett kampányol, ez a cuki 6 éves kisfiú

Néha nekünk, felnőtteknek is hosszú az 5 napos munkahét, hát még a gyerekeknek!
2023. Március 04.
Szőke kisfiú
Fotó: TikTok pillanatkép

Nem véletlen, hogy bizonyos országokban már bevezették a 4 napos munkahetet, felismerve, hogy a rendelkezésre álló két nap (vagy annál is kevesebb) pihenőidő nem sok mindenre elég. Tökéletesen igaz ez a gyerekekre is, akik sokszor házi feladattal és tanulnivalóval megpakolva jönnek haza az iskolából péntekenként.

Nincs idő játékra

Erre szeretné felhívni minél több felnőtt figyelmét a 6 éves Brodie Kenyon, aki nem máshoz, mint az amerikai kormányhoz intézett egy autóban felvett, mindössze 37 másodperces videót, amiben azt kéri, ne kelljen egy héten 5-ször iskolába járnia a gyerekeknek. Azt szeretné, ha 3 nap jutna a pihenésre, mert mint mondja, nagyon elfárad hét közben és nem tud rendesen feltöltődni a hétvégék alatt. 

„Nem elég erre két nap, ahhoz, hogy eleget játsszak hogy sétáljak a nagymamámmal, hogy anyukámékkal legyek vagy azt csináljak, amihez kedvem van, több időre lenne szükségem” – fejtette ki nézeteit a 6 éves, akinek videóját már több mint 10 millió ember nézte meg és osztotta tovább.

@jess_kenyon Dear Government 😭😆 I’m not sure who all to address but he asked me if I sent this yet and if we have 3 day weekends now 😂😍 #petitions #protests #freespeech ♬ original sound - Jess_kenyon

4 nap munka, 3 nap pihenés

A hozzászólók kivétel nélkül egyetértettek Brodie felvetésével, és úgy gondolták, hogy az iskolahét mellett a munkával töltött napok számát is csökkenteni kellene, mert a felnőtteknek sem jut elég idejük arra, hogy egy kicsit kifújják magukat a munkaszüneti napokon. 

Azokban az országokban, ahol már bevezették a 4 napos munkahetet, nem bánták meg az újítást, a tapasztalatok szerint ugyanis igen pozitív változásokat hozott: a munkavállalók kipihentebbek, kevésbé stresszesek és hatékonyabban is teszik a dolgukat. Az, hogy kevesebb időt töltenek a beosztottak munkával, nem hátráltatja, hanem sokkal inkább eredményesebbé teszi a cégeket, ezért mindenképpen megfontolandó az iskolában töltött napok számának átgondolása is!