Gyerek

Megható levelet írt a múzeumnak a 8 éves vak kisfiú

A kisfiú az osztályával tett látogatást a Nápolyi Archeológiai Múzeumban, ahol fantasztikus élményeket szerzett és ezt nem hagyta szó nélkül.
2023. Június 28.
Gyerekek csoportkép
#image_title

A 8 éves Vincenzo, aki születése óta vak, most fejezte be a harmadik osztályt, év vége előtt azonban az iskolával még ellátogattak a Nápolyi Archeológiai Múzeumba.

A hely különlegessége, hogy a látássérültekre is gondoltak, így ők is nagyszerű tapasztalatokkal gazdagodhatnak a látogatásuk során. Vincenzo annyira hálás volt ezért, hogy Braille-írással szívszorító levelet hagyott a múzeumban. Az ott dolgozókat ez akkora büszkeséggel töltötte el, hogy a Facebookon is közkinccsé tették.

„Mától azt is elmondhatjuk magunkról, hogy Braille-írással is kaptunk bejegyzést a vendégkönyvünkbe, ráadásul nem is akármilyet! Vincenzo osztálykiránduláson járt nálunk és rendkívül jól érezte magát, ami nemcsak boldogsággal, de hatalmas büszkeséggel is eltölt bennünket. Megható sorai megerősítettek bennünket abban, hogy jó úton járunk, amikor azon dolgozunk, hogy a múzeum mindenki előtt nyitva állhasson” – írták a felvezetőben.

Vincenzo „időutazása” nem lehetett volna ennyire emlékezetes, ha a múzeum dolgozói nem fáradoztak volna már évek óta azon, hogy a kiállított tárgyakról a lehető legtöbbet tudják meg a látássérült látogatók.  

Braille írást olvas egy vak kisfiú

Fotó: Getty Images

Vincenzo levele

„Május 19-én pénteken a barátaimmal és a tanítóinkkal ellátogattunk a Nápolyi Archeológiai Múzeumba, hogy még többet tudjunk meg az őskorról. Jó ideje türelmetlenül vártam, hogy elérkezzen a kirándulás napja, visszaszámoltunk, hogy mikor jöhetünk végre. Amikor megérkeztünk, már vártak bennünket az idegenvezetőink, akik közül az egyikkel még zenéltem is a végén: én zongoráztam, ő pedig énekelt.

A második szintre egy hatalmas és gyors lift vitt fel. Én nyomtam meg a gombot, mert a számok Braille-írással is fel voltak tüntetve. Itt fel kellett vennünk egy különleges cipővédőt, hogy megóvjuk a mozaikokat, amiket később meg is érinthettünk. Réges-régi cserépedényeket is a kezembe foghattam, majd agyagból készült tárgyak következtek, amiket kifejezetten a hozzám hasonló látogatóknak készítettek oda.

Végül piknikeztünk a kertben és csoportképet is készítettünk. A nap végén leírhatatlanul boldog voltam, nagyon jól éreztem magam. Eddigi életem egyik leggyönyörűbb napját köszönhetem Nektek!” – állt a kisfiú által hátrahagyott, szívhez szóló üzenetben.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images