Gyerek

A 7 éves kisfiú levele a polgármesterhez: “Miért nem tudod eltüntetni a koronavírust?”

Egy 7 éves olasz kisfiú megelégelte a bezártságot és a korlátozásokat, ezért levélben fordult a polgármesterhez, hogy vessen véget a járványnak. Mutatjuk a levélváltásukat!
2021. Május 13.

A város első emberének címzett, kézzel írott levelében a 7 éves Donato hatalmas kéréssel állt elő. Ahogy a vele egyidős gyerekek, ő is nehezen viselte a hosszan tartó bezártságot és a sok hirtelen jött változást, ami a gyerekek életét is felforgatta. Nem elég, hogy az Olaszországban élő gyerekek alig játszhatnak a parkokban, a délutáni edzések többsége is szünetel, és sok helyen a tanítás is digitálisan zajlik. A kisfiú úgy gondolta, Carlo Marino, lakhelyének polgármestere véget vethet a világjárványnak, ezért tollat ragadott és szívhezszóló üzenetet küldött neki:

A Caserta városához tartozó San Clemente-ben élő kisfiú a következőképp szólt a polgármesterhez:

“Kedves Polgármester

Donatonak hívnak, hét éves vagyok és San Clemente-ben lakunk. Hosszú napok óta nem láthattam a tanítónéniket és az osztálytársaimat, akik nagyon hiányoznak nekem. És ez minden ennek a ronda vírusnak a hibája. Azt szeretném tőled kérdezni, hogy miért nem tudod eltüntetni? Köszönöm”

A város első embere nem csak a közösségi oldalán osztotta meg Donato szívhez szóló levelét, hanem személyesen válaszolt is a kisfiúnak: “Kedves Donato,

a leveled egy csodás ajándék nekem, ami nem csak boldoggá tesz, hanem erőt is ad. Sajnos a vírus miatt, ami a mi városunkat is elérte, mindannyiunknak erőfeszítéseket kell tennünk, egészen addig, míg búcsút nem intünk neki egész Olaszországban. Eltüntetni sajnos nem tudom, de azzal, hogy haladunk tovább az úton, sokat tehetünk azért, hogy mielőbb megszabaduljunk tőle. Pont úgy, ahogy te, a szüleid és a tanítónénik teszik, vagy az osztálytársaid és az összes, felelősségteljes casertai lakos. Be kell tartanunk a szabályokat és a szükséges óvintézkedéseket, de te már most a felelősségteljesség bajnoka vagy! Légy büszke azokra az áldozatokra, amiket nap mint nap hozol, így amikor ez az egész véget ér, még nagyszerűbb lesz megölelni azokat, akikkel most nem találkozhatunk.

Egy nagy ölelést küldök és minden jót kívánok, Carlo Marino polgármester” – biztatta még egy kis kitartásra a kisfiút a városfő, akit nagyon megérintett ez a kézzel írt levél.

Via