Gyerek

Ne legyenek farsangi mulatságok nagyböjt alatt! – ezt kéri a Fiatal Családosok Klubja

Közleményben írja a Fiatal Családosok Klubja, hogy több szülői bejelentés érkezett hozzájuk arról, hogy az óvodai-iskolai farsangi mulatságok időzítése sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba, ami szerintük a vallásos emberekben rossz érzést kelt.
2023. Február 22.
Frasang óvodások
Kép: Getty Images

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) hamvazószerda alkalmából arra kéri a köznevelési intézmények vezetőit, hogy farsangi mulatságokat ne szervezzenek a nagyböjti időszakban. Közleményük arra emlékeztetett, hogy hamvazószerdával elkezdődött a kereszténység legfontosabb ünnepe, Jézus kereszthalálára és feltámadására való lelki felkészülés időszaka.

Azt írták, több szülői bejelentés érkezett hozzájuk arról, hogy az óvodai-iskolai farsangi mulatságok időzítése sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba, “amikor a vallásos keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól, és még a kevésbé vallásos emberekben is rossz érzést kelt, amikor farsangi mulatsággal szembesülnek a nagyböjti időszakban”.

Kiemelik, miután a farsangi időszak több hétig tart, megvalósítható és fontos lenne, hogy erre az időszakra tervezzék a köznevelési intézmények a vidám ünnepségeket, ezért így kéne szabályozni a tanév rendjét.

Forrás: MTI