Gyerek

Néhány játék, amit hosszabb sétákon játszhattok

Egyszerű, beszélgetős és mozgásos játékok, amiket akár kirándulás közben, akár egy rövidebb séta, gyalogút során játszhattok.
2024. Január 14.
(Kép forrása: Getty Images)

A séta nagyszerű testmozgás és kikapcsolódás, ami közben egy-egy szórakoztató játékot is be lehet iktatni.

Húsz kérdés

Ez tulajdonképpen egy barkochba játék – rejts el a kezedben egy kisebb tárgyat a táskádból vagy gondolj valamire, ami a sétaúttal kapcsolatos, a gyerekek pedig próbálják meg kitalálni, mi a feladvány. A játékban összesen húsz kérdésből kell kitalálniuk. Aki kitalálta, az gondolja ki a következő feladványt.

Utánozd a vezetőt

Jelöljetek ki egy vezetőt ehhez a játékhoz, aki ha séta közben csinál egy különlegesebb mozdulatot, karkörzést, karmozgást, tapsolást, fejrázást, ugrást, lábemelést stb., azt utánozzák le a többiek is. Aki elmulasztotta, az kiesett, és aki utoljára marad, az az új vezető. Nehezítésnek játszhatjátok úgy is, hogy az új mozdulat előtt meg kell ismételnetek az előzőket is, sorrendben.

Mennyit találtok belőle?

Egy hosszabb kiránduláson játszhattok folyamatosan egy olyan játékot is, amikor választotok valamit, amit számolni kell: például turistajelzéseket az erdőben, vagy egy bizonyos növényfélét, fát. Akár versenyezhettek is úgy, hogy ki veszi észre előbb ezeket, vagy közösen, csapatként is figyelhetitek, mennyi volt az út során belőle.

Kincsvadászat

Bármilyen utazás és séta során is játszható ez a játék, ami annyi előkészületet igényel, hogy előre írni kell hozzá ez listát olyan dolgokról, amik feltűnhetnek út közben. Ezt vigyétek magatokkal, és ha valaki észrevesz valamit, azt jelöljétek be. Mennyit találtatok?

Bepakoltam a hátizsákba…

Ez egy memóriajáték, aminél minden körben ki kell találnotok egy képzeletbeli úti célt – erdő, dzsungel, sarkvidék, stb. – majd ennek megfelelően ”csomagolni” a hátizsákotokba. A játék során az első játékos azt mondja, hogy „Bepakoltam a hátizsákba…”, majd egy olyan tárgyat/dolgot mond, ami hasznos, szükséges lehet az úton. A következő játékos is elmondja, hogy „Bepakoltam a hátizsákba…”, majd megismétli, ami már a csomagban van, és ő maga is hozzátesz egy újabb dolgot. Ezt mindenkinek így kell folytatnia.

(via verywellfamily.com)