Gyerek

Összeírta a „jó dolgok listáját” egy kilencéves kisfiú 

Egy kisfiú szomorúnak érezte magát egyik este, lefekvés előtt. Ezért megírta ezt a kedves listát.
2023. Április 15.
fiú ír
Illusztráció: Getty

Mark Taylor-Batty elmondta, hogy kilencéves fia szomorú volt a baráti társaságában zajló változások miatt, ezért nehezen tudott elaludni. Ekkor az apja azt javasolta, írjon egy listát „mindazokról a jó dolgokról, amik örömet okoznak”. Fia pedig gondosan összeállított egy kiterjedt, ötvenegy pontos felsorolást minden pozitívumról, ami csak eszébe jutott.  

Az említettek közül néhány: saját szoba, család, villany, az általa feltalált játék, sakk, képregények, képzelőerő, palacsinta… Arra a kérdésre, hogy fia miért érezte magát rosszul, Taylor-Batty azt mondja a HuffPost UK-nak, hogy ez egy nehéz kor, amikor a gyerekek klikkesednek, és olykor valaki kizárva érezheti magát. Ráadásul valaki, akihez fia egészen kicsi kora óta közel áll, elköltözik. „Úgy gondoltam, segíthet valami, ami eltereli a gondolatait” – magyarázta az apa.  

„Láttam, hogy a lista egy pontján körülnézett a szobájában, és felsorolta, amit lát – párnákat, szőnyeget, lámpát –, és a szobája az ő kis barlangja, ez ezt jelentette. De ott vannak olyan nagyszerű dolgok is, mint a tudás, a az ötletek és csupa olyasmi, ami segít neki.”

Taylor-Batty hozzátette, jó volt látni, hogy fia olyan elvont dolgokat is felsorol, mint a „szabadság”, a “választás” vagy a „jogok”. Az édesapa elmondása szerint fia aznap este jól aludt, másnap reggel pedig már sokkal jobb kedvvel ébredt.  

Miután megosztotta a feljegyzést a Twitteren, az apát elárasztották a gratulációk. „Micsoda klassz gyerek” – írta egy kommentelő. Egy másik hozzátette: „Ilyen az, amikor a jó szülői nevelés megmutatkozik.”

A kedves listát ITT nézhetitek meg.

Címlapképünk illusztráció.