Gyerek

Ötévesen ő lett a világ legfiatalabb szerzője, második kötetével ismét történelmet írhat

Bella-Jay Dark első kötete megjelenésekor mindössze ötéves volt, és ezzel beírta magát a történelembe. Nemrégiben megjelent második kötete is, alig hatévesen.
2023. Február 08.
Kislány ír
Kép: Getty Images

Bella-Jay rekordot döntött első kötete megjelenésekor: tavaly, mindössze ötéves volt, amikor megjelent a The Lost Cat c. könyve, ami, ahogy a címe is mutatja, egy elveszett cicáról szól. A könyv két ezer példányban kelt el, ezzel pdig a kislány teljesítménye bekerült a Guinness-rekordok közé, amihez egyébként ezer eladott példány is elég lett volna.

A most hatéves kislány második kötettel jelentkezett nemrég, a Snowy’s Birthday Party-val, vagyis a Hófehérke születésnapi bulijáról szóló történettel. Ha sikerül ebből a könyvből ezer példányt értékesíteni, akkor Bella-Jay lesz a világon a legfiatalabb női szerző, aki könyvsorozattal büszkélkedhet.

Jelenleg Laiba Abdul Basit tartja a rekodot, aki 10 éves és 164 napos volt, amikor megjelentette a Galaxis rendje című regénysorozata.

Bella-Jay édesanyja, a 28 éves Chelsie Syme így nyilatkozott: “Nagyon jó látni, hogy egy gyerek ennyire érdeklődik valami iránt, és van elég elszántsága és képzelőereje ahhoz, hogy leüljön és megírjon egy könyvet. Nem hiszem, hogy sok hatéves gyerek képes lenne rá.”

Az anya hozzátette, hogy megkérdezték a kislányt, akkor is írna-e, ha szó sem lenne világrekordról, és a válasza határozott igen volt.

A kislány második könyve a barátságról szól, és arról, hogy a barátság sokkal fontosabb, mint bármilyen tárgy.

Bella-Jay itt nem áll meg, már elkezdte írni a harmadik könyvét.

Forrás: dailymail.co.uk