Második alkalommal hirdették meg a Jászkunság tortája versenyt. Több mint ötven tortanevezés érkezett a gasztronómiai versenyre, írja a Sokszínűvidék. Meglepő ízpárosítások is születtek, a térség hagyományos íze mellett.
A szakmai zsűri az értékelés során számos szempontot mérlegelt, a torták rangsorolásakor meghatározó szempont volt a harmónia, az összhang és a felismerhetőség. A térségi alapanyag – így például a szarvasgomba, a homoktövis vagy a sulyom – használata plusz pontot jelentett. Az amatőr és profi, valamint a mentes és a normál kategóriákban hirdették ki a helyezetteket, emellett különdíjakat is odaítéltek.
A profi kategóriában Perity Róbert Bereki meggyes-paszternákos tortája győzött. Ezt a finomságot választották abszolút győztesnek, tehát Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortájának is.
A profi mentes kategória győztese a Magiszter Oriens Kft. és Szabó István közös alkotása, a sulyomtorta lett, míg az amatőr mentesek közül Cozombolisné Himer Gréta málnás álomtortáját díjazták.
Amatőr kategóriában a versenyt idén Bende Andrea Jászok aranya tortája nyerte.