Gyerek

Szigorú szabályokat hoztak az újpalotai iskolában a koronavírus miatt

Az elmúlt napokban a Neptun utcai Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Gimnáziumban nem volt tanítás, mert a kínai holdújévet ünnepelte az iskola: a szünetben több diák és tanár hazautazott Kínába, és sokaknál jártak kínai vendégek is.
2020. Január 29.
Szigorú szabályokat hoztak az újpalotai iskolában a koronavírus miatt (Fotó: iStock)

A szülők aggódnak, éppen ezért az elmúlt napokban köztük és a tanárok körében folyamatos levelezés folyt, elindul-e a tanítás, lesz-e karantén, milyen óvintézkedéseket tesz az iskola? – írja az Index.hu.

Végül az a döntés született a lap információi szerint, hogy január 29-től lesz tanítás, sőt, megtartják a különórákat is. Ha egy szülő azonban úgy dönt, hogy gyermekét nem engedi az iskolába, a hiányzást igazolhatja maga is. 

Az iskolát a tanítás megkezdése előtt teljesen átfertőtlenítették, folyékony szappanadagolókat tettek a szappanok helyére, és tilos közös törülközőket használni. A gyerekeknek ezen felül saját fertőtlenítő kendőket és papírtörlőt kell bevinnie. Az ételeket, csemegéket sem szabad megosztaniuk egymás között, és nem kérhetnek ételt egymástól.

Az iskola felszólított mindenkit, hogy jelentse be, ha kínai vendégek, rokonok jártak náluk az elmúlt héten, és javasolják a maszk viselését is a tanulóknak, illetve hangsúlyozzák a megelőzés fontosságát.

A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Gimnáziumban Európában egyedülálló módon 2004 óta magyar és kínai nyelven zajlik az oktatás. Az iskola 20 osztályába 503 tanuló jár, közülük 109 kínai és más anyanyelvű, 394 magyar anyanyelvű. Az 55 fős tantestületben 17 kínai anyanyelvű tanár dolgozik, 13 vendégtanárt pedig a Kínai Népköztársaság delegál a kínai mint idegen nyelv, illetve a kínai művészet tanítására.

Kapcsolódó írásaink:

Forrás: Index.hu