Gyerek

„Szülőnek alkalmatlan” pótdíjat számlázott ki egy étterem, mert a gyerekek túl hangosak voltak

Egy amerikai étterem 50 dolláros büntetést számlázott ki egy családnak, mert a gyerekeik hangosak voltak és szaladgáltak a vendéglőben.
2023. November 06.
neveletlen gyerek étteremben
Kép: Getty Images

A történetet maga a sértett posztolta, aki 50 dollárral többet volt kénytelen fizetni, mivel a georgiai Toccoa Riverside étterem pótdíjat vezetett be azoknak, akiknek a gyereke nem viselkedik megfelelően. A pótdíjat, amely „szülőségre alkalmatlan felnőtteknek” elnevezéssel bír még a Covid alatt vezette be az étterem, de csak nemrég lépett életbe. Figyelmeztetésnek szánják olyan családoknak, akiknek a gyerekei megzavarják az étterem nyugalmát és a többi vendéget.

Az étterem tulajdonosa, Tim Richter elmondta, hogy soha nem kellett még senkinek pótdíjat számláznia egészen egy nemrégiben történt incidensig, amikor egy család engedetlen gyerekei túl hangosak voltak és rohangáltak.

Lyndsey Landmann, aki az 50 dolláros pótdíjat kapta, valószínűleg megértésre és felháborodásra számított, amikor kiposztolta a történetét, ám a kommentelők többsége egyetért az étterem döntésével, sőt, többek szerint máshol, például repülőjáratokon is be kéne vezetni.