Gyerek

Tépőzárral rögzítette a repülőn a gyerekét egy anya, ízekre szedték a netezők

Volt, aki örömujjongással fogadta a bevállalós anyuka módszerét, mások szerint viszont rettentően veszélyes.
2024. Április 23.
Tépőzárral rögzített baba

Lisa Flom, az influenszerként is elhíresült amerikai anya közkinccsé tette a neten, hogyan rögzítette tépőzárral a babáját egy repülőúton. 

Mindenki tudja, hogy a totyogókkal nem mindig fáklyás menet a hosszabb utazás, a repülés pedig sokszor még rövidebb távokon is feladja a leckét. Ennek próbálta elejét venni Lisa azzal, hogy kisfiát praktikus tépőzár-szalagokkal rögzítette a repülőgép ülésén.

A több mint 800 ezer követővel rendelkező édesanya szerint az izzasztó helyzetekben születnek a legjobb megoldások, ez pedig éppen ilyen! Elmondása szerint a tépőzár alkalmazása villámgyors, a hatékonysága pedig megkérdőjelezhetetlen, ezzel azonban nem mindenki ért egyet.

Volt aki egyenesen törvénybe ütközőnek tartotta Lisa újítását, egy másik kommentelő pedig szívből remélte, hogy a tépőzár nem váltotta ki a biztonsági öv használatát repülés közben. Egy másik hozzászóló kertelés nélkül kimondta: „Komolyan, én érzem magam rosszul a kisfiad helyett is!” 

Mint kiderült, Lisa nemcsak házon kívül veti be zseniálisnak vélt módszerét: van, hogy otthon is segítségül hívja, és a kanapéhoz rögzíti a kisfiát

A hozzáértők meglehetősen kritikusan szemlélik Lisa metódusát: nem győzik hangsúlyozni, hogy az öntapadós tépőzár-szalagok nem rendelkeznek elég tapadófelülettel ahhoz, hogy biztonságosan megtartsanak egy izgő-mozgó kisgyereket, főleg akkor, ha valaki az autóban másolná az influenszer édesanyát. Hirtelen fékezés vagy netán egy ütközés során minden bizonnyal megbukna a gyerektépőzárazás…

Kiemelték, hogy az anya módszere kifejezetten balesetveszélyes, és a kicsik komolyan megsérülhetnek, leeshetnek, ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Épp ezért arra kérik a szülőket, hogy ne kövessék Lisa Flom módszerét, hanem maradjanak a kevésbé kreatív, de mindenképpen biztonságosabb, jól bevált és szabályos baba- és gyerekülések használatánál.

Nyitókép: TikTok pillanatkép