Gyerek

Tizenegy éves ikerfiai mentették meg az anyát, akinek vezetés közben lett epilepsziás rohama

Az Ohio-ban élő ikrek édesanyja vezetés közben kapott epilepsziás rohamot, fiai gyorsan cselekedtek, és megmentették.
2023. Március 14.
(Kép forrása: City of Massillon-City Hall/Facebook)

Jermel és Jordan Taylor február 25-én édesanyjukkal, Crystal Thompson-nal utaztak az autóban, amikor észrevették, hogy édesanyjuknak rohama van. Az ikrek elmondták a Good Morning America-nak, hogy abban a pillanatban megijedtek és idegesek lettek, de gyorsan cselekedtek.

„Hirtelen rohamot kapott. Szóval átvettem a kormányt, és egy biztonságosabb helyen parkoltam le” – idézte fel Jermel, akinek testvére eközben segítséget hívott. „Először a mostohaapámat hívtam, majd a 911-et (az amerikai segélyhívó – a szerk.). Ez volt az első alkalom, hogy a 911-gyel beszéltem” – mondta Jordan. A fiúk végig édesanyjuk mellett maradtak, amíg a rendőrség és a mentők meg nem érkeztek, hogy kórházba szállítsák az anyát, aki 2014 óta ismerten epilepsziás, és a közelmúltig ritkán, körülbelül évente egyszer tapasztalt rohamokat. Thompson elmondta, hogy nem emlékszik a rohamra, és aznap semmi szokatlant nem érzett.

Az anya arról is beszélt, hogy a baleset óta elgondolkodott azon, hogy „mi lett volna, ha”, de megpróbál inkább a jóra fókuszálni. „Nyilvánvalóan megvolt az oka, hogy a fiúk velem legyenek azon a napon. Megmentettek.”

A bátorságukért és hősiességükért a fiúkat ki is tüntette az ohiói Massillon polgármestere.