Gyerek

Vannak, akik állatoknak készített féreghajtót adnak a gyereküknek Covid ellen

Az állatoknak készített gyógyszerek halálosak is lehetnek a gyerekeknél - erre hívja fel a figyelmet Dr. Novák Hunor Facebook posztjában.
2021. Szeptember 15.
Vannak, akik állatoknak készített féreghajtót adnak a gyereküknek Covid ellen (fotó: Getty Images)

“Felelőtlen szülők – Disznóknak és papagájoknak készített féreghajtót ad saját gyerekének néhány okos anyuka COVID-ellen” – címmel tett közzé posztot Dr. Novák Hunor, gyermekorvos.

Azt írja, hogy ivermectin őrület hazánkba is eljutott, vannak, akik állatboltokat járnak és kutyáknak, papagájoknak készített gyógyszereket adnak a gyerekeiknek a Covd ellen.

“Orvosként kötelességem felhívni a figyelmet, hogy az állatoknak készített, dozírozott, más segédanyagokat is tartalmazó készítmények embereknél, gyerekeknél halálosak is lehetnek, felelőtlen az a szülő, aki gyermekének egészségét veszélyezteti.”

“Az ivermectin COVID elleni hatása jelenleg egyáltalán nem bizonyított, ugyanakkor vannak vizsgálatok ezzel folyamatban (de ott is más dózisban, illetve nem lovaknak meg papagájoknak szánt készítményeket használnak értelemszerűen, az eredmények pedig ellentmondásosak, van, ami hatástalanságot igazolt.)” – írja Dr. Novák.

Hozzáteszi, hogy “az ivermectin mint hatóanyag egyébként humán gyógyászatban is használatos, például rüh kezelésére (hazánkban kevésbé ismert). Hogy a COVID tekintetében mi lesz az ivermectin sorsa, még nem tudjuk biztosan.

Jelenleg egy egyértelműen biztonságos, hatásos gyógyszer van a COVID ellen: a védőoltás.

A védőoltás véd, a hülyeség öl!”