Gyerek

Zseniális trükk: így vette rá az apa a gyerekeit, hogy rakják rendbe a szobájukat

Nem tudod rávenni a gyereket, hogy ne egyen a szobájában? Itt egy jó kis ötlet.
2021. Szeptember 24.
Illusztráció: Getty

Zseniális trükköt osztott meg egy apa a neten, olyasmit, amivel elérte, hogy gyerekei rendet rakjanak a szobájukban.

A legtöbb szülő ismeri azt a frusztrációt, amikor képtelen rávenni a tinédzser gyermekét arra, hogy az kitakarítsa a szobáját. Furcsa, de egy csomó tinit pedig egyáltalán nem zavar, ha egy halom koszos ruha, papírszemét és ételmaradék között kell élnie. 

Egy apa meglepően egyszerű megoldást talált ki a problémára, olyat, amely nem jár semmilyen nyaggatással vagy érveléssel, parttalan vitával, ami végül nem vezet sehova.

Chad McHunt közzétette az ötletet a Facebookon, megosztva egy fényképet egy marék fekete rizsről, amellyel megleckéztette gyermekeit – írja a LadBible.com

Ezt írta: “Tizenéves gyerekeim vannak. Mindig vitatkozom velük, hogy ne egyenek a szobájukban, és vigyék vissza a piszkos edényeket a konyhába. Megfenyegettem őket, hogy a végén még beköltözik egy egércsalád a szobájukba… de hiába ismételgettem magam.”

McHunt fogott egy jó adag rizst, és megszórta vele a szoba különböző pontjait, így úgy tűnt, mintha valóban nemkívánatos látogató járt volna arra. Mint mondta, a szekrények mellé, az ágyuk alá, de még a takarójuk alá is jutott.

“Úgy néz ki, mint az egérürülék, és ez megijesztette őket. Mondanom sem kell, hogy nincs többé probléma a takarítással.”

Bejegyzése 10 000 lájkot, 88 000 megosztást és több ezer kommentet kapott, mióta néhány hónappal ezelőtt közzétette.

Sokan azt mondták, hogy maguk is kipróbálják a trükköt, mások egyszerűen csak jót nevettek rajta.

“Hatalmas ötlet! Imádom!” – írta egy rajongó. Egy másik felelevenítette, hogy mikor az ő lánya viselkedett hasonlóan, hamis pókokat tett az ágyába. Mint meséli, soha többé nem evett ott.

Címlapképünk: Getty-illusztráció.