Kamasz

Aranyos új trend: mesemintás hátizsákot választanak maguknak amerikai gimisek a végzős tanévre

Aranyos új iskolatáskás trend a nosztalgia jegyében.
2023. Augusztus 15.
(Kép forrása: @tamialanaee/TikTok)

A ScaryMommy portál írt nemrégiben egy kibontakozóban lévő iskolai trendről amerikai végzős gimnazista diákok körében, akik a nosztalgia jegyében kedvenc rajzfilmfiguráikkal vagy más mesés elemekkel díszített, kisiskolás hátizsákot választanak maguknak a ballagás évére.

Egy Jeremiah nevű édesapa TikTok-on osztott meg egy videót a gimnázium utolsó évét kezdő lánya Disney hercegnős hátizsákjáról, amit az új tanévre választott magának. „Ez a lányom vissza az iskolába hátizsákja – a középiskolai végzős évére. Azt mesélte, hogy mindannyiuknak kisgyerek hátizsákja lesz a végzős évre, ami visszaviszi őket az elsős évben. Olyan hátizsákkal végzik el a középiskolát, amit akkoriban viseltek. Egy teljes körforgás” – mondta videójában, amiben hozzáteszi, hogy soha nem hallott még ilyesmiről, de szerinte ez a legmenőbb dolog.

@blessupinspiration Kids in Dallas-Fort Worth Tx do this, not sure about all of Tx. Do kids in other states do this? #backtoschool #highschool #backpacks #trendy #cool #anyoneelse ♬ paper planes - 3 minute sounds <3

 

A #seniorbackpacks címkére keresve több montázsvideó is található, a legkülönfélébb iskolatáskákkal: szuperhősökkel, Barbiekkal, Szezám utcával, a legkülönfélébb Disney-karakterekkel, Dora, a felfedezővel, Spongyabobbal, Hello Kittyvel, Tini nindzsa teknőcökkel, Blueyval, Minecrafttal, és sok mással.

 

 

A portál szerint nem tudni, hogy teljesen pontosan mikor kezdődött a trend, de már 2021-ről is vannak hasonló TikTok-tartalmak – idén azonban úgy tűnik, hogy egyre népszerűbb náluk ez az aranyos trend.