Kamasz

Az ügyeletről elküldték, kis híján belehalt a tinilány

Az ügyeletes orvosnak, aki korábban hazaküldte a lázas tinit, eszébe jutott, hogy nagy baj lehet, ezért az otthonában kereste fel és mentette meg a betegét.
2024. Március 17.
lázas tini

Magas lázzal és végtagfájdalommal ment be a sürgősségire egy tini Olaszországban, az ügyeletes orvos pedig hazaküldte. Később azonban eszébe jutott, hogy komoly dolog is állhat a 15 éves páciense panaszainak hátterében, ezért másnap reggel, miután véget ért az éjszakai ügyelete, felkereste az otthonában.

Az idős orvos, Francesco Bernetti Evangelista tapasztalt néhány furcsaságot, miközben a lányt megvizsgálta, de akkor nem tulajdonított neki különösebben nagy jelentőséget. Ez nem hagyta nyugodni a lelkiismeretét, ezért mindenképpen utána akart járni a dolognak.

Jól is tette, kiderült ugyanis, hogy a kamaszlánynak súlyos idegrendszeri gyulladása van, ami miatt végül a neurológiai osztály sürgős kezelésére szorult, otthon semmiképp nem gyógyulhatott volna ki a betegségből.

Influenzának hitték a veszélyes kórt

„A lányom nemcsak magas lázzal küzdött, hanem végtagfájdalommal is. Ez utóbbi annyira elhatalmasodott rajta, hogy végül nem is érezte a lábát. Az ügyeletre siettünk vele, ahol megvizsgálták és azt mondták, hogy az influenza súlyos formáját kapta el. Az állapota azonban a következő órákban sem javult, ezért a férjemmel úgy határoztunk, hogy reggel elvisszük egy másik kórházba. 7 óra körül azonban becsengetett hozzánk az orvos, aki megvizsgálta, és elmondta, hogy szeretne a végére járni, mi lehet a lányom baja, mert ha az áll a háttérben, amit végül nem zártak ki, akár az életébe is kerülhet” – mesélte az édesanya.

A szülők szóhoz sem jutottak a meglepettségtől: már azt nehezen hitték el, hogy az otthonukban kereste fel őket a szakember, azon pedig végképp kikerekedett a szemük, hogy a doktor bocsánatot kért tőlük és szerette volna, ha adnak neki még egy esélyt a pontos diagnózis felállítására. 

A család megbízott az orvosban, így a tinilány betegségére gyorsan fény derült, és a szükséges kezelés is megkezdődhetett. Dr. Bernetti így kommentálta a történteket az olasz sajtóban: „A kötelességem volt, hogy segítsek ezen a lányon. Minden orvos visz véghez nagyszerű tetteket, a hírek azonban inkább csak azokról szólnak, akik hibát követnek el.” 

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via