Kamasz

Egy tizennégy éves fiú a bekötött szemű Rubik-kocka kirakás rekordere

Alig több mint 12 másodperc alatt rakta ki a kockát az ausztrál kamasz.
2023. Október 17.
(Kép forrása: Videórészlet - Guinness World Records/YouTube)

Egy tizennégy éves ausztrál fiú, Charlie Eggins döntötte meg a 3x3x3-as Rubik-kocka bekötött szemmel történő kirakásának rekordját. A fiú 12,10 másodperces időt ért el az Australian Nationals versenyen, írja a Guinness World Records.

A korábbi rekordot idén januárban állította fel az amerikai Tommy Cherry, 12,78 másodperccel. Cherry egyébként 2021 óta volt rekorder, először 15,27 másodperces idejével, aminél öt alkalommal is egyre gyorsabban rakta ki bekötött szemmel a kockát.

Eggins nagyon meglepődött, hogy ennyire gyorsan oldotta meg a kockát, és nagyon örül a világrekordnak. „Még mindig nem tudom elhinni!” – idézi a Guinness World Records. A portál videót is osztott meg a kirakásról.

 

A négy éve gyorsasági kockaversenyző fiú egyébként 17,47 másodperces átlagos idővel nyerte meg a verseny döntőjét is. A bekötött szemű kirakást 2020 óta gyakorolja, az első ideje 5 perc 13 másodperc volt. Több száz órát töltött már gyakorlással, és elmondása szerint nagyjából 25 ezer gyakorlást csinált már.

A 3x3x3-as Rubik-kocka kirakásának rekordját (nem bekötött szemmel) is idén döntötték meg: a huszonegy éves Max Park 3,13 másodperc alatt rakta ki a kockát – róla itt írtunk.